Koně na Žofíně 2016 - zbývá jen šest dní!

Pouhých šest dní zbývá do galavečera Koně na Žofíně 2016. O čem celý večer bude? Přeci o koních a lidech kolem nich. Kolik dorazí koní a jaké dostanou ceny?

Díky výborné spolupráci s Národním hřebčínem Kladruby nad Labem a Městskou policií hlavního města Prahy doprovodí k dekorování Koně roku 2015 starokladrubští koně.

Z Kladrub dorazí dva bělouši, Generale Aversa XLIX a Generalissimus Enea XLIII-10, které budou sedlat Jiří Nesvačil a Tomáš Horký (takže na Žofíně bude zastoupena i disciplína spřežení!:-))

Městská policie bude opět sedlat vraníky.

A jak to vypadá s Koňmi roku 2015? Na Žofíně se budou vyhlašovat celkem 4 kategorie koní - dva "dospělí" (skokový + drezurní) a dva mladí, do sedmi let (skokový + drezurní). Zatím přislíbili majitelé 3 koní osobní účast jejich čtyřnohých pokladů, což by bylo celkem 7 koní a početní rekord!

Snad můžeme prozradit, že všem koním roku poslaly deky jejich chovatelské svazy - oldenburský, KWPN a SBS. Zástupce oldenburského svazu dr. André Hahn bude na Žofíně osobně přítomen a bude sám cenu předávat.

Speciální cena agentury Bober a časopisu Jezdectví je připravena pro nejlepší českou dvojici v žebříčku FEI Combination in Jumping 2015. Jak jsme již informovali na webu a v časopisu, tato dvojice je v první stovce, přesnějí na 76. místě, což je velký úspěch. Také z tohoto koně bude mít dr. Hahn radost:-)  

Ceny jsou připraveny pro majitele koní, ale snad i koníci budou na Žofín vzpomínat v dobrém - je pro ně totiž připraven chutný dort Animal Cake.

Právě předávání cen koním jde přímým vstupem do hlavních zpráv televize Prima, které mají v sobotu večer sledovanost kolem 800 000 diváků. Zatím neprozradíme, kdo bude na předávání přítomen, protože to nechceme zakřiknout, ale tato exkluzivní a neobvyklá návštěva určitě potěší mnohé návštěvníky i diváky u televizních obrazovek. Ještě že je ten večer Český lev a do Prahy míří osobnosti, které by zde jinak nebyly:-)

 

Jistě už z březnového čísla víte, že čtenáři Jezdectví poslali nejvíce sms-hlasů této čtyřce: Cento Lano, Evita R, James Bond a Filipa.

O Jezdcích a Koních roku 2015 vyhlašovaných na Žofíně hlasovaly odborné komise. Tu drezurní jmenovala redakce časopisu Jezdectví a patří do ní 10 zkušených rozhodčích a trenérů: V. Čmolík, L. Dub, S. Fialová, K. Hlavová, V. Kadlecová, D. Křemenová. B. Marešová, I. Schützová, G. Valeriánová, MUDr. H. Žižková. Moc jim děkujeme, že se zhostili této náročné a zodpovědné role.

 

Skokové hlasující jmenovala skoková komise ČJF.

 

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.