Na Pardubickém závodišti se bude znovu bruslit

Zimní sportovní park už brzy otevře své brány. Na Pardubickém závodišti bude od konce listopadu k dispozici ledová plocha pro veřejné bruslení. Své místo našla na prostranství za paddockem, jen pár kroků od hlavní tribuny s označením D. Slavnostní zahájení provozu bude spojeno s extrémním překážkovým během Taxis Gladiator Race, jehož pořadatelé pro účastníky připravili několik novinek. 

V loňské sezoně ledovou plochu využilo na dvaadvacet tisíc bruslařů všech věkových kategorií. „Projekt ledové plochy tak můžeme po právu považovat za úspěšný. Proto jsme se rozhodli v něm pokračovat. Po loňských zkušenostech jsme však hledali nové, vhodné místo pro její umístění. Pozemek za paddockem je dostatečně prostorný a k tribuně D, kde budou šatny, občerstvení, pokladna a další služby, to není daleko,“ řekl místopředseda představenstva Dostihového spolku a náměstek primátora města Pardubice Petr Kvaš.

Provoz ledové plochy, kterou v loňském roce pořídilo město Pardubice, bude zajišťovat Dostihový spolek. V tuto chvíli se ladí detaily časového harmonogramu, aby tu svůj prostor našla široká veřejnost i zájemci o pronájem ledové plochy pro uzavřenou skupinu bruslařů. „Poprvé se bude na závodišti bruslit v sobotu 30. listopadu ve zkušebním provozu, slavnostní zahájení s doprovodným programem plánujeme na 1. prosince. Bruslit budeme až do konce února včetně Vánoc a jarních prázdnin. Plány může překazit jen špatné počasí,“ prozradil ředitel Dostihového spolku Jaroslav Müller.

Zahájení provozu Zimního sportovního parku je součástí víkendu, kdy se v dráze Velké pardubické uskuteční třetí ročník extrémního překážkového běhu TAXIS GLADIATOR RACE. Program zahrnující čtyři běhy na různých tratích se uskuteční od pátku 29. listopadu do neděle 1. prosince. „Pro nás je propojení s otevřením ledové plochy vítaným zpestřením. Závodníky často doprovázejí jejich rodiny a další fanoušci, takže příležitost ve volných chvílích si zabruslit bude určitě s nadšením přijatá,“ řekl ředitel závodu Pavel Cibulka.

Oficiální slavnostní zahájení provozu ledové plochy s krátkým doprovodným programem se uskuteční v neděli 1. prosince od 9:30 hodin. Od 10:00 hodin bude ledová plocha přístupná široké veřejnosti.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.