Amadeon splnil roli favorita

Letošní metropolitní sezóna na závodišti v Praze-Velké Chuchli pokračovala Dostihovým dnem EŽ Praha, jehož vrcholem byl nejdelší a nejbohatší tuzemský dostih přes proutěné překážky, 12. Zlatý pohár EŽ Praha na 4200 metrů o 360 tisíc korun.

V pětičlenném poli hlavního dostihu byl s kurzem 2:1 favoritem šestiletý valach, hájící barvy stáje Stanislav Chudáček a chystaný trenérskou šampiónkou Helenou Vocáskovou Amadeon, a ten svou roli také beze zbytku splnil. V první, pomalejší části dostihu jej jezdec Sertash Ferhanov držel za středem pole, ale 1500 metrů před cílem, po zrychlení tempa, převzal vedení, v koncovce se prosadil lehce o tři délky připsal si již deváté vítězství kariéry. Druhý finišoval, stejně jako v předloňském ročníku dostihu, sedmiletý Sundara, s odstupem třinácti délek si pro třetí honorář docválal nejmladší kůň v poli, pětiletý Lamum.

Trenérka Vocásková zaznamenala tři vítězství během odpoledne, dvakrát triumfovali jezdec Sertash Ferhanov, žokej Jan Rája a majitel Stanislav Chudáček.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.