Skokový pohár Vysočiny 2018 zná své vítěze

V sobotu 8. září zakončil tradičními finálovými závody v Žirovnici Skokový pohár Vysočiny 2018. Za podpory Nadace ČEZ se v letošním roce uskutečnilo sedm kvalifikačních kol, a právě toto finále. Hlavní letošní novinkou byly změny v kategoriích. Jezdci se mohli hlásit do třech kategorií Profi Tour, Amater Tour a Mini Tour.

V sedmi kvalifikačních kolech byl v kategorii Profi Tour nejúspěšnější Ing. Miloš Veselý s klisnou Džibara ze Stáje Veselý Čechtín. O pouhých jedenáct bodů druhá skončila Petra Tunklová s klisnou Altia 1 ze Stáje Malkovská. S téměř stobodovým odstupem od první pozice se na třetím místě umístila Veronika Mavercová s Favernií. Ve finále Profi Tour, které se v Žirovnici konalo na parkuru do 125 cm se však nejvíce dařilo Václavu Staňkovi s Codroipem z Jezdeckého klubu Jakubov. Druhé místo obsadila Radka Dvořáková s Damilou z JK Cavalier Rynárec a třetí až vítěz kvalifikačních kol Ing. Miloš Veselý s Džibarou.

 

 

Hned dvacet jezdců bojovalo letos v kategorii Amater Tour. Nejvíce bodů po sedmi kolech nasbírala Nela Kotrčová s Conny 4 z JK Proseč pod Křemešníkem. Druhé místo obsadila Eva Šnýdrová s Wintergold V z JK Hipo Jihlava a třetí pak Žaneta Matějková a Sunny Day 6 z JK Cavalier Rynárec. Finálový závod v Žirovnici však vyhrála Lucie Jurygáčková s klisnou Tracoma z JK Cavalier Rynárec, která jako jediná nechybovala v rozeskakování. Druhé místo obsadila vítězka kvalifikací Nela Kotrčová s Conny 4, třetí pak dokončila Martina Pecová a Briston z JK Imperialis Area.

 

Nejméně obsazenou kategorií byla Mini Tour, kde závodilo 7 dětí a juniorů. Kvalifikační kola zcela ovládl se ziskem 211 bodů Matěj Sukdolák a Colwyn Bay z JK Korzár Mladé Bříště. Druhé místo se 167 body obsadila Kateřina Joklová s Olympií V z JK Hipo Jihlava. Na třetím místě se umístila se ziskem 132 bodů Tereza Soukupová s klisnou Finlandia z JK Glod Čejov. Finálová soutěž v Žirovnici se pro tuto kategorii konala na parkuru do 100 cm. Bezchybně v základním kole a nejrychleji v rozeskakování jej překonala Tereza Soukupová a Finlandia. Také bezchybně, ale v pomalejším čase v rozeskakování, zajela Dominika Palánová a Korse z JK ČZA Humpolec. Třetí příčku pak obsadila rovněž nechybující Kateřina Joklová s Olympií V.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.