Dostihová sezona ve Velké Chuchli nabídne čtrnáct termínů se 111 dostihy

V pražském hotelu Paříž proběhla ve středu 27. března tisková konference Jockey Clubu ČR k zahájení letošní dostihové sezóny a též k výročí 100 let od založení Čs. Jockey Clubu. Tiskové konference se zúčastnil také ředitel závodiště Velká Chuchle Martin Pecka.

Ten ve své části projevu mj. řekl: „Příznivci dostihů jistě uvítají 14 dostihových dnů s celkem 111 dostihy, při kterých bude mezi nejúspěšnější aktéry rozdělena na výhrách celková finanční částka 16,115 mil. Kč. Průměr výher na jeden dostihový den tak činí 1,151 mil. Kč, což představuje nárůst o 224 tisíc Kč, tedy o více než 12 %, oproti roku 2018.

Pro podporu kvality a zvýšení atraktivity vyššího počtu dostihů jsme se rozhodli přesunout částku 500 tisíc z Českého Derby a rozdělit ji do dalších 14 chuchelských dostihů nejvyšší kategorie, jejichž ceny dlouhodobě stagnovaly. Znamená to tedy, že 99. České Derby se poběží o dva miliony korun, z nichž vítězi připadne rovný jeden milion.

Abychom návštěvníkům našeho závodiště nabídli komfortnější prostředí a služby na té nejvyšší úrovni, uvolnili manželé Vítkovi celkové investice ve výši 50 mil. Kč oproti původně plánovaným 30 mil. Kč. Věříme, že se Velká Chuchle stane jedním z významných sportovních a zábavních center s rozmanitou nabídkou služeb a vyžití pro různé cílové skupiny,“

Velmi atraktivní akcí letošní sezony ve Velké Chuchli bude i prestižní Evropský pohár žokejů EJC 2019, nejbohatší rovinový dostihový den střední Evropy; součet cen v jeho devíti dostizích činí 5,09 mil. Kč. Vrcholný dostih EJC MILLION se opět poběží o 2,6 mil. Kč, a bude tak nejlépe dotovaným rovinovým dostihem ve střední Evropě. Odměny v dalších třech významných dostizích programu vzrostou ze 600 tisíc na 750 tisíc Kč. Oživením programu bude také dostih trenérů a dostihových osobností.

Další novinkou na chuchelském závodišti budou závody v parkurovém skákání vracející se do Velké Chuchle po více než půlstoletí. Návštěvníci tak uvidí jednu z celosvětově nejoblíbenějších jezdeckých disciplín, která je zařazena i mezi olympijské sporty. Na programu čtyř plánovaných závodů budou nejen soutěže pro děti na pony, ale představí se i jezdci na velkých koních. Závody sestávají z vícedenních programů a diváci se mohou těšit i na bohatou doprovodnou nabídku, při níž si přijdou na své jak nejmenší diváci, tak také jejich rodiče.

V areálu probíhá již od loňského roku rozsáhlá výstavba a další renovace. V těchto dnech se budují plochy pro parkurové závody a také krytá jezdecká hala, která poskytne ustájení pro 80 koní. Zásadní interiérové proměny doznaly klientské salonky a zcela nově byl vybaven Derby Club Prague, který nyní nabízí komfortní prostředí včetně terasy s tribunou nad cílovým prostorem dostihové dráhy a v němž mohou návštěvníci využít špičkové cateringové služby i vlastní sázkový terminál. Závodiště i dráha byly v průběhu zimních měsíců kompletně uklizeny a dílčím způsobem vylepšeny, úpravami prošlo také dětské hřiště i parkovací plochy pro návštěvníky.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.