Dostihový svět: Velká národní - Tiger Roll navázal na velkého Red Ruma

Poprvé od dob nezapomenutelného Red Ruma má Velká národní v Liverpoolu vítěze, který dokázal vyhrát dva ročníky v řadě. Jmenuje se Tiger Roll, patří do stáje trenéra Gordona Elliotta a před dnešní gigantickou návštěvou na závodišti v Aintree jej k vítězství dovedl Davy Russell.  Místo pro oslavy mají také týmy kolem druhého v cíli, outsidera Magic of Light, a třetího Rathvindena.  Naopak smutně skončila Velká národní pro Up For Review, který skončil svou pouť dostihem a bohužel i životem hned na prvním skoku.

Vítězný Tiger Roll se triumfem před gigantickou liverpolskou návštěvou nepochybně stal živou legendou dostihu a skvěle navázal nejenom na loňský triumf, ale také třeba na dvaadvacetidélkovou demolici startovního pole pře cheltenhamské cross country v rámci NH Festivalu. „Nevěřil jsem až do posledních metrů,“ komentoval vítězství trenér Gordon Elliot. „Loni to bylo drama do posledních metrů, letos ale nic takového nepřipustil a v konci nezaváhal.“ Elliot před svým svěřencem, který ve dvou skokansky možná nejsložitějších dostizích v Británii letos dominoval, obrazně smekl i konstatováním . „Je vážně docela přesně pojmenovaný, umí skutečně skákat a bojovat jako tygr.“

Jestli se v příštím roce pokusí s Tiger Roll o něco, co nedokázal ani Red Rum před 41 lety, to prozatím neřekl: „Příští rok? To je ještě daleko. Určitě budeme uvažovat, jak o Aintree, tak o Cheltenhamu.“ Mimochodem, v rámci NH Festivalu už jeho svěřenec získal čtyři vítězství, a jeho vítězné konto po dnešku poskočilo na 727 tisíc liber.

Up for Review se stal první koňskou obětí dostihu od roku 2012, kdy skončily ve Velké život Synchronized a According To Pete, letošní liverpoolský mítink však bohužel po černém pátku vykazuje tři koňská úmrtí.

 

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.