Na pardubickém dostihovém závodišti bude opět možné lyžovat

Před rokem si Dostihové závodiště v Pardubicích prožilo premiérovou „zimní sezonu“. A nyní se připravuje na další. Jakmile to sněhové podmínky dovolí, budou moci všichni zájemci opět využívat zdejší areál k běhu na lyžích.

„Máme zájem, aby závodiště žilo po celý rok a aby bylo oázou odpočinku a klidu pro lidi z Pardubic a okolí. I tuto zimu proto bude možné si na našem závodišti zalyžovat na běžkách,“ řekl Jiří Kunát, ředitel Dostihového spolku, a.s. Pardubice.
Běžkaři se na pardubickém závodišti proháněli poprvé před rokem. Díky příznivému počasí a výborným sněhovým podmínkám bylo možné ve zdejším areálu lyžovat zhruba měsíc na přelomu roku. Za tu dobu využilo tuto novinku několik stovek lidí, kteří dali přednost běžkaření přímo ve městě před cestou do větší vzdálenosti. „Ohlasy lyžařů svědčily jasně o tom, že to byla vítaná věc. Proto v ní chceme určitě dál pokračovat, jakmile budou příznivé sněhové podmínky,“ uvedl Jiří Kunát.
Na závodišti zatím po prvním sněžení leží slabý poprašek. Vzhledem k předpovědi počasí je však možné, že už za několik dnů bude možné na Dostihovém závodišti opět lyžovat.
Zájemci o běžkaření budou moci znovu využívat ovál dostihové dráhy. Jeho délka podél bariéry je 2200 metrů. Vstup je pochopitelně zdarma.
„Bude přístupný vždy po dvanácté hodině, protože dopoledne na dráze trénují koně. Mohou se na ní ale objevit i odpoledne. Proto je nutné dávat pozor. Lyžovat bude možné až do setmění,“ uvedl Jiří Kunát. „Budeme samozřejmě rádi, když bude závodiště hojně využíváno i pro zimní sportování, pokud budou příznivé sněhové podmínky.“

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.