Vánoce na zámku ve Slatiňanech

Vánoce na Státním zámku Slatiňany budou probíhat v opravdový vánoční čas a to již o víkendu 19. a 20. 12., dále potom v ucelených blocích od 24. do 27. 12. a v následném od 31. 12. do 3. 1. V daných termínech bude otevřeno každý den od 10 do 16 hodin.

Slatiňany

 

Hipologické muzeum Slatiňany připravilo na tyto dny řadu akcí. Jednak budou k dispozici dvě prohlídkové trasy a to část trasy z letních nočních prohlídek a dále zámecká kuchyně a galerie. V zámecké kuchyni si budete moci zakoupit svařené víno a vánoční sladkosti, v galerii na vás bude čekat starobylý betlém a také vánoční výstava prací žáků Základní umělecké školy Slatiňany a výstava vánočních přání s hipologickou tématikou. Žáci ZUŠ oživí vánoční atmosféru svou přítomností a výrobou drobných předmětů a kreseb.

V sobotu na zahájení 19. 12.  je naplánována na 17. hodinu beseda s odvážnou a úspěšnou jezdkyní Velké pardubické Evou Palyzovou, která v tomto těžkém dostihu získala 2x 2. místo. Patří ke třem ženám, které se v dlouhé historii VP dokázaly umístit na prvních třech místech (1. Lata Brandisová, 2x 2. Eva Palyzová, 3. Jana Baluchová). Tato výjimečná akce s výjimečnou ženou se uskuteční v zámecké knihovně. Po besedě proběhne autogramiáda – takže si můžete přinést knihy týkající se VP, které vám paní Eva Palyzová jistě ráda podepíše.  

Na neděli 20. 12. je na 17. hodinu připraven koncert paní Jany Sychrovské (soprán). Doprovázet ji bude sólista divadla v Plzni, Olomouci a v Praze Jiří Přibyl (baryton), dále Daniel Štolpa (klavír) a Jiřina Hrubá (flétna). Paní Sychrovská má za sebou dlouholetou pěveckou kariéru a od letošního roku přijala práci na ZUŠ Slatiňany. Proto by neměli chybět příznivci krásného zpěvu a hlavně ZUŠ samotné, neboť tato škola vychovala mnohé umělce národního i mezinárodního významu.

Ceny vstupenek:
-    zkrácený okruh letních nočních prohlídek 30,- Kč
-    zámecká kuchyně, galerie 30,- Kč
-    beseda s Evou Palyzovou 50,- Kč
-    koncert Jany Sychrovské 100,- Kč


Přihlášky na besedu i koncert na telefonním čísle:
469 681 112 nebo mailem: zamek.slatinany@tiscali.cz

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.