Nový člen představenstva Dostihového spolku, a. s. - Vladimír Michalec

Na dostihy chodím od doby, kdy jsem pochopil jedinečnost Velké pardubické, říká nový člen představenstva Dostihového spolku, a. s. Vladimír Michalec.

Těm, kteří se mohou na koni projet, prý občas závidí

Narodil se v Pardubicích a vystudoval tady i  střední školu. České vysoké učení technické fakultu elektrotechnickou  již absolvoval v Praze. V Pardubicích ale strávil a tráví i svůj  pracovní produktivní  život. Zpočátku v Tesle Pardubice, poté na Okresním úřadu v Pardubicích a dále pracoval a pracuje v bankovnictví a pojišťovnictví. V Pardubicích se narodily i jeho dvě děti.

 

"Na dostihy, zejména na Velkou pardubickou, chodím od dětství. Tedy od doby, kdy jsem pochopil,  jak jedinečný dostih se v mém rodišti běhá. Tak jako se v souvislosti s Pardubicemi každému vybaví perník, tak se současně vybaví i Velká pardubická. Vedle mnoha kulturních památek a některých sportovních akcí patří dostihy  ke klenotům, které napomáhají k rozvoji cestovního ruchu Pardubicka," říká nový člen představenstva Dostihového spolku a. s. (DS)

 

Sám nebo někdo z rodiny na koni jezdil nebo jezdí? Jak vůbec vnímáte chovatelství a závodění koní, ať už v jakémkoli odvětví?

"Vzhledem k tomu, že po narození dětí jsme postavili rodinný domek v jedné z částí města Sezemic, kde je několik chovatelů koní, dcera jedné chovatelce s koňmi pomáhala a na koni též jezdila. Chovatelství koní je krásná, ušlechtilá a zodpovědná činnost, ke které já jsem neměl dost volného času, odvahy... Někdy těm, kteří se mohou na koni projet a já je téměř každý den potkávám, asi i trochu závidím. Závody koní neboli dostihy jsou velkou zábavou pro diváky a adrenalinovou záležitostí pro jezdce a majitele koní. A je to též jeden z mnoha důvodů, proč se koně chovají."

 

Můžete nějak ze své pracovní či jiné pozice ovlivnit budoucí spolupráci DS s dalšími subjekty a konkrétně - co byste si přál, aby se povedlo?

"Za svůj profesní život jsem poznal řadu zajímavých i vlivných lidí a samozřejmě bude mým zájmem získat je pro spolupráci  s Dostihovým spolkem."

 

 Budete třeba i z pozice člena představenstva zvát do Pardubic své přátele a známé, aby okusili tu atmosféru na pardubickém závodišti, na co byste je lákal?

"Své přátele a známé do Pardubic zvu a zvát budu  na kulturní památky, sportovní akce a především na dostihy, neboť v krásném areálu závodiště s velmi dobrým zázemím se uskuteční řada dostihových dnů a především čtyři kvalifikace a Velká pardubická."


Jak vnímáte současnou pozici Dostihového spolku, který se o provoz na pardubickém závodišti stará? Co byste vyzdvihnul a co naopak zkritizoval?

"Zkritizovat musím především  předchozí vedení společnosti, které se nestaralo o svěřený majetek s péčí řádného hospodáře a  se kterým je dokonce v současné době vedeno soudní řízení. Účetnictví nebylo vedeno takovým způsobem, aby podávalo pravdivý obraz o stavu společnosti. Současné vedení převzalo společnost, která nebyla v dobrém stavu, ale daří se mu postupně  společnost ekonomicky stabilizovat, a to například nárůstem tržeb, snižováním závazků atd."

 

Vstupujete do představenstva s nějakými konkrétními plány, zkuste alespoň obecně nastínit, co bude pro vás prioritou?

"Mým hlavním úkolem bude hájit zájmy akcionářů, kteří očekávají, že společnost  bude tvořit zisk.  Mělo by dojít k nárůstu rentability společnosti. Asi největší potenciál k nárůstu tržeb  je v souvislosti s unikátní společenskou událostí, kterou je Velká Pardubická. Další možnosti jsou ve zvýšení využití celého areálu, popř. navázání  vztahů se zahraničními  partnery, od čehož bych očekával zvýšení zájmu zahraničních návštěvníků o dostihy v Pardubicích."

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.