Sezónu završí 94. Cena prezidenta republiky dotovaná HIC & Services

Poslední říjnovou neděli skončí letošní dostihová sezóna v Conseq Parku Velká Chuchle. Hlavním bodem derniérového scénáře je velmi kvalitně obsazená, tradiční zkouška, jejíž první ročník se konal již v roce 1920, supervytrvalecká 94. Cena prezidenta republiky dotovaná HIC & Services (I. k., 3200 m, 240 tis. Kč). Celkem se uskuteční devět dostihů, v nichž se představí 85 koní a 35 jezdců, začátek programu je již ve 12 hodin! Aktualizace 25. 10. 13:10 HOD: Dění můžete zítra sledovat živě na ČT4 Sport od 14 hodin. Startovní listiny a sázkové kurzy uvnitř.

Nejdelší z prestižních rovinových zkoušek má osmičlenné obsazení a přilákala především čtveřici vynikajících vytrvalců:

Autor - vítěz loňského rakouského St Leger, letos dvakrát těsně druhý v německých supervytrvaleckých zkouškách. Vyhraje-li, přinese pátý zápis do listiny vítězů trenérovi Františku Holčákovi, jenž dosud jako jediný kouč triumfoval v Ceně prezidenta republiky čtyřikrát v řadě.

Aztek - elitní člen tříletého ročníku, bronzový ze St Leger a vítěz Velké ceny českého turfu, nikdy neskončil hůře než třetí. Vyhraje-li, trenér Tomáš Váňa se stane osmou osobností historie, zvítězivší v Ceně prezidenta republiky jako jezdec i trenér.

Mister Westminster - obhájce loňského triumfu a před dvěma týdny nečekaný přemožitel Autora ve Velké ceně Pardubic. Vyhraje-li, jeho trenér a legenda českého turfu Josef Váňa v tomto dostihu dosáhne třetí výhry.

Dally Hit - houževnatá a poctivá tříletá klisna, stříbrná v českém a čtvrtá v polském Oaks. Vyhraje-li, přinese největší úspěch kariéry své jezdkyni Heleně Pejškové a zároveň druhý triumf v tomto dostihu pro její matku Ivanu, jež se roku 1990 v Ceně prezidenta republiky stala první vítěznou ženou-trenérkou.

Buonarroti - premiant loňského Gerschova memoriálu, letos člen širší špičky klasického tříletého ročníku

Tiziano Vecellio - slovenský host, naposledy v Praze šestý v červnovém Zlatém poháru Rádia Impuls.

Pat's Gold - dobrý tempař, v srpnu triumfoval ve vytrvalecké druhé kategorii.

Lord Beccari - outsider dostihu, jenž se před měsícem naplno prosadil v testu třetí kategorie.

 

Na programu budou další tradiční dostihy posledního dne sezóny. V Ceně EŽ Praha, a . s. ve spolupráci s Českou televizí je favoritem talentovaný skokan Zeus, sestavu 8. ročníku Ceny běloušů CK Martin Tour vede výborný sprinter Sign of the Zodiac.

Ve sprinterské Ceně SAXO BANK bude na závěr kariéry o jubilejní desátý triumf usilovat šestiletá klisna Rabbit Kyllachy, zakončeny budou i celoroční chuchelské seriály FITMIN Cup pro dvouleté koně českého chovu a Hippospol Cup pro žákovské jezdce.

 

Startovní listiny, sázkové kurzy

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.