Trojnásobného vítěze Velké pardubické postřelili

Jak informuje deník Blesk, trojnásobného vítěze Velké pardubické, hnědáka Tiumena, našla jeho ošetřovatelka Patricie Pitříková, v tratolišti krve na pastvině.

Přitom už toho dne ani nechtěla k pastvinám zamířit, vnitřní hlas jí ale napověděl, aby to udělala. A právě to nejspíš Tiumenovi zachránilo život. „Tiumen stál na místě s hlavou dolů, schlíplý a jen slabě zařehtal. Říkám: Ťumi, co je? Vydala jsem se za ním a uviděla, že je kolem něj pětimetrový kruh krve, která mu z krku ještě odkapávala," vzpomíná v Blesku na drsnou příhodu Pitříková.

Nebylo na co čekat, situace byla vážná. Opatrovatelka koní spěchala pro deky, aby slavného klienta Domova pro koně zahřála. A přibrala i mrkev s müsli. „Trochu si dal, tak jsem si trochu oddechla. Když kůň žere, je to vždycky dobrý signál," líčila události sedmačtyřicetiletá žena. Tiumen byl od té chvíle pěkných pár dní pod bedlivým dozorem.

O tom, zda byl celý incident jen nešťastnou náhodou, nebo šlo o promyšlený počin, se dá jen spekulovat. Pitříková však pořád věří, že platí první varianta. Jedním dechem ale dodává, že si dobře uvědomuje, že střelná rána mohla být Tiumenovi i osudná.

Celý čánek najdete zde.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.