V ceně Města Karlovy Vary tři koně v cíli z loňska

Čtvrté dostihové odpoledne nabídne v neděli 2. srpna sedmibodový program s dvojicí testů první kategorie. Kvalitní sestava tříletých a starších středotraťařů se sejde v tradiční Ceně Města Karlovy Vary – Memoriálu Josefa Dolejšího.

Mezi osmi startujícími najdeme tři někdejší účastníky Českého derby a především dva z nich, Honzik Chipera (ž.J.Rája) a Lysyan (ž.B.Murzabayev), by měli obhajovat druhé a třetí místo z loňské edice, přičemž na mezinárodní scéně ostříleného Hidden Flamea (ž.M.Zatloukal) čeká boj o získání druhého vítězství v řadě. Nejmladší ročník zastupuje druhý z Ceny zimního favorita a majitel trojkového triumfu z letošního startu Amadeon (ž.M.Mach) a neúspěšný derbista Gibb´s Beach (ž.J.Verner), od kterého lze očekávat vzestup formy. Své příznivce si při sázení jistě najde vítězka Ceny Masise a milovnice zdejší dráhy Lužnice a ž. Martina Havelková, která v červnu na karlovarském závodišti dosáhla jubilejního stého vítězství kariéry. Dobrý výkon můžeme očekávat od spolehlivé a díky čtyřem letošním startům dostatečně rozběhané Dally Hit (ž.M.Laube). Do konečného pořadí by rozhodně měl promluvit také slovenský host a příslušník tamní elity Sulman (ž.J.Chaloupka).

Druhým z vrcholů mítinku je jedničková 7. Velká cena BBAG na mílové distanci, bohužel s pouhou čtveřicí účastníků a navíc ochuzená o start loňského vítěze Kendyho. Jedinou klisnou na startu je v aktuální sezóně čtyřikrát umístěná Kobi (ž.J.Chaloupka). Royal Kingdoma (ž.J.Rája) čeká česká premiéra, ale svěřenec trenéra V.Luky se může spolehnout na své francouzské zkušenosti. Třetí místo z minulého roku bude obhajovat Wicker Stone (ž.M.Havelková). O svůj první životní triumf bude usilovat Majestic Power (ž.J.Rája).

Zajímavá sestava bude k vidění v rámcovém překážkovém dostihu. Bazalka (J.Kocman) se pokusí o třetí letošní karlovarský triumf v řadě, ovšem bude si muset poradit se zdatnými soupeři, jakými bude především majitel čtyř vítězných dostihů posledních dvou sezón Terebesz (ž.J.Bartoš) nebo bývalý výtečný rovinář Mister Westminster (J.Kratochvíl), předloňský vítěz Velké ceny českého turfu a Ceny prezidenta.

Program:

14.30 Cena spol. Karel Holoubek Trade Group a.s. (IV.kat., 2.400m)

15.00 Cena spol. BBAG (III.kat., 2.000m)

15.30 Cena Města Karlovy Vary – Mem. Josefa Dolejšího (I.kat., 2.000m)

16.00 Cena holdingu Maentiva (III.kat., 1.600m)

16.30 7. Velká cena BBAG (I.kat., 1.600m)

17.00 Cena spol. Car Point K.Vary (IV.kat., 1.600m)

17.30 Cena spol. Karlovarská korunní s.r.o. (steeplechase III.kat., 3.500m)

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.