Velká Chuchle: Aldzarb vítězem velké dubnové

Hlavním dostihem letošního druhého pokračování metropolitní sezóny na závodišti byla 60. Velká dubnová cena Factoringu České spořitelny, a. s. (I. k., 1800 m, 150 tis. Kč), v níž loňské druhé místo ještě vylepšil šestiletý hnědák ALDZARB (ž. Laube, tr. Šavujev, stáj Ramzan Kadyrov) a v kvalitním čase 1:51,43 (0,7 sekundy za rekordem dostihu) si připsal čtvrté životní vítězství, první na chuchelské dráze.

Ve 44. Memoriálu Rudolfa Deyla (I. k., 1400 m, 135 tis. Kč), tradičním testu pro klasickou Jarní cenu klisen, se prosadila ryzka RAPET (také v rychlém čase 1:26,26 - 0,6 sekundy za rekordem dostihu), která vyhrála vůbec poprvé v kariéře a první triumf získala i Stáj RA-PET.CZ, jejíž je jedinou reprezentantkou. Trenér Václav Luka zaznamenal už čtvrté letošní pražské prvenství, žák David Liška zaznamenal hattrick a celkem už v tomto roce nasbíral osm výher.

 

 

Původní tisková zpráva

Metropolitní sezóna pokračuje tuto neděli druhou kapitolou, v jejímž programu jsou hned dva dostihy nejvyšší kategorie: Velká dubnová cena Factoringu České spořitelny (1800 m) pro čtyřleté a starší koně a Memoriál Rudolfa Deyla (1400 m), určený předním tříletým klisnám k vyzkoušení výkonnosti před blížící se klasickou Jarní cenou klisen.

Celkem je připraveno osm dostihů s 60 koňmi a 20 jezdci, první dostih odstartuje ve 14 hodin, areál závodiště je pro diváky otevřen již od 12 hodin.

Už po řadu let je Velká dubnová cena platformou, jejímž prostřednictvím vstupují do sezóny úspěšní starší koně, a nejinak tomu je také letos. Jediným aktérem, který ponese zátěž nad šedesát kilogramů, bude loňský vítěz Velké jarní ceny a čtvrtý z Českého derby Sir Sun, přičemž hvězdu stáje Lokotrans opět povede žokej Jiří Chaloupka, který v minulosti Velkou dubnovou vyhrál již třikrát.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.