Vítěz premiérového pardubického bumperu se jmenuje Jamil

Kombinace proutěných překážek a rovinových dostihů pro budoucí překážkáře, takový byl program pátečních dostihů v Synthesia Parku. Dostihový program nabídl celkem pět dostihů. Vítězem úplně prvního bumperu v sezoně se stal tříletý Jamil v sedle s Dušanem Andrésem. 

Jamil v tréninku Stanislava Popelky v dostihu na 2400 metrů pro tříleté koně porazil Mariniho a Mosquita, který dlouho vedl startovní pole a svým soupeřům podlehl až v cílové rovině. Dalším bumper na 2400 metrů byl vypsán pro tříleté a čtyřleté koně. Na startu se však objevili jen tříletí, ti starší možná dali přednost startu v dalším dostihu pro čtyřleté a starší koně. Mezi tříletými účastníky to dlouho vypadalo na vítězství Moderatora, po velkém boji si ale prvenství připsala favorizovaná Salvia s Tomášem Lukáškem. Třetí bumper odpoledne na 2900 metrů pro čtyřleté a starší koně ovládl debutující Celadon s Janem Odložilem. I oni si své vítězství vybojovali až v koncovce dostihu.

Proutěné překážky opět ovládla čtyřletá hnědka Sabana, kterou stejně jako při jejím letošním prvním vítězství v Pardubicích (8. května) vedl Jakub Kocman. Svěřenkyně trenéra Ivana Kuba za sebou nechala Medulu s Dušanem Andrésem a Rampulinu s Jánem Machem. Největší pronásledovatel Sabany, ryzák Betpak Dala nakonec nedokázal odolat třem jmenovaným a s Jaroslavem Myškou se usadili na čtvrtém místě. Jakub Kocman byl z výkonu Sabany nadšený: „Šla mnohem lépe než minule, nějaká třída tam určitě bude.“

Dostih IV. kategorie pro pětileté a starší koně na 3900 metrů s výrokem „lehce“ získal pětiletý Igo s Josefem Bartošem v sedle. Od začátku si na proutěných překážkách drželi pozici a v pořadí s druhým účastníkem, sedmiletým Winky Winky (Marcel Novák), udávali tempo.

Páteční dostihy byly předehrou sobotního Ruského dne – Dne dopravy a stavitelství. Jeho vrcholem bude I. kvalifikace na 123. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou. První dostih startuje ve 13 hodin, kvalifikační Velká cena města Pardubice odstartuje v 17:10 hodin.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.