XIII. den metropolitní sezony: Dostihový den společnosti Conseq Investment Management, a. s.

Předposlední měsíc letošní sezony v CONSEQ PARKU Velká Chuchle zahájí již podesáté Dostihový den společnosti Conseq Investment Management, a. s. Hlavním bodem jeho programu je Velká cena fondů Conseq Invest (II. k., 85 tis. Kč), handicapový dostih pro tříleté a starší koně na nejkratší sprinterské vzdálenosti 1000 metrů. Celkem je na osmi nedělních startovních listinách 85 koní a 24 jezdců, první dostih startuje ve 14 hodin.

Vyhraje Gräfin poprvé v Praze?

Jediným zástupcem tříletého ročníku bude v hlavním nedělním dostihu hnědák Pintoretto (Luka-Vedral, žk. Laube), který má na krátkých tratích dobrou bilanci, v červnovém pražském kilometru finišoval druhý a před měsícem v Karlových Varech získal stejný honorář, když nevyhrál jen těsně, o nos. Osmiletý valach Ediggio (EŽ Praha, ž. Zatloukal) už má na kontě přes čtyři desítky startů a tituly Sprinter roku a Kůň roku českého chovu ze sezóny 2009. Avšak právě od října onoho roku čeká na osmý životní triumf a tady k němu nemá blízko, především kvůli vysoké nesené hmotnosti. Ani první z kvarteta klisen v poli, čtyřletá Gräfin ( foto, Hřebčín Křenek, ž. Chaloupka) neponese zrovna málo kil, ale její forma z minulého víkendu, kdy v mosteckém jedničkovém handicapu finišovala blízko třetí, jí dává dobré šance. Vloni skončila čtvrtá v hlavním sezónním sprintu Svatováclavské ceně, nicméně na úplně nejkratší distanci zatím nestartovala. Stejně stará Rabbit Kyllachy (Rabbit Trhový Štěpánov, ž. Verner) má letounské dispozice, letos zatím běžela pouze dva dostihy čtvrté kategorie, ale oba jistě vyhrála. Vloni počátkem září triumfovala ve trojkovém handicapu, výše se ale zatím neprosadila.

Druhou polovinu startovního pole načíná pětiletá Paleta (Blue Star, žk. Filipová), jež v každé z dosavadních tří sezón kariéry vyhrála jeden dostih, letos s nízkou zátěží naplno zabodovala hned při dubnové premiéře. Druhým z tandemu osmiletých matadorů s bohatou dřívější kariérou je hnědák Another True Story (YOKO, ž. Foret), pětinásobný vítěz z ČR, Rakouska a Slovenska se po roce a půl vrátil k trenéru Zdeno Koplíkovi a ten jej poprvé pošle níže než do první kategorie. Poslední duo startovní listiny tvoří šestiletí kandidáti, valach Bright Sand (BORS Břeclav, ž. Pattinson) do čtyř let také startoval na nejvyšší scéně, předloňský rok vynechal a letos na jaře se vrátil třemi umístěními, včetně čtvrtého místa v bratislavské Ceně Scottish Rifleho. Při posledních dvou vystoupeních se však neumístil a poprvé nastoupí na kratší než mílovou trať. Hnědka Agromerace (Provit, a. s.-Váňová) byla do nedělního testu dohlášená po týden starém třetím místě z bratislavského dostihu amatérských jezdkyň, v červenci však sprinterské schopnosti uplatnila na trojkové úrovni ve Slušovicích, při šestém životním triumfu.
 
Další program:
14:00 - Cena OVB Allfinanz (III. k., 1600 m): mezi deseti dvouletými aktéry úvodního dostihu je hned sedm debutantů.
14:30 - Cena fondů Parvest (II. k., 1400 m): ve druhém dostihu pro nejmladší ročník pět z osmi kandidátů již vyhrálo
15:00 - Cena Conseq penzijní společnosti (IV. k., 1200 m): menší sprinterský handicap se čtrnácti koňmi, po tříměsíční pauze se na dráhu vrací rychlá bělka Werze.
16:00 - Cena fondů Franklin Templeton (hdcp III. k., 2400 m): na vytrvalecké trati se mezi deseti soupeři může po více než dvou letech dočkat vítězství Desperado.
16:30 - Cena Swing, a. s. (hdcp IV. k., 2200 m): početně maximálně obsazený handicap se zároveň jeví jako nejvyrovnanější bod celého programu, utká se v něm šestnáct koní.
17:00 - Cena fondů ING (hdcp III. k., 1800 m): z posledních sedmi startů šestkrát druhý Adiutant podnikne proti osmi konkurentům další pokus o premiérový triumf.
17:30 - Memoriál Karla Havelky (hdcp IV. k., 1600 m): v závěrečné míli s deseti účastníky by po pěti umístěních ze stejného počtu letošních startů mohla naplno bodovat klisna Akada.

Nikon Ladies Cup 2012

Celorepublikový šampionát rovinových jezdkyň získal nového generálního partnera. Stala se jím firma Nikon, která mj. věnuje třem nejlépe umístěným jezdkyním v konečném pořadí fotoaparáty Nikon 1 V1. Soutěž, vypsaná pro držitelky všech licencí (žokejské, jezdecké, amatérské i žákovské) si již získala značnou popularitu a její existence je pro ženy v sedlech další motivací při leckdy nelehké snaze prosadit se v dostizích proti většinové konkurenci mužských soupeřů. Pořadí jezdkyň v Nikon Ladies Cupu určuje počet vítězství, případně druhých a dalších míst (pokud by ani tato kritéria nerozhodla, rozhoduje vyšší zisk, a dále vyšší úspěšnost (poměr vítězství k celkovému počtu startů). Vítězka obdrží finanční bonus 15 tisíc Kč, druhá v pořadí 10 tisíc Kč a třetí 5 tisíc Kč. Všechny tři dále získají od generálního partnera soutěže fotoaparát Nikon 1 V1. Smlouva s firmou Nikon existenci šampionátu v této podobě také pro rok 2013.

Pro děti: jízdy na ponících a "Hříbátka"!

Pro nejmenší dostihové diváky jsme opět připravili prima zábavu. Děti se mohou zabavit tradičními a oblíbenými svezeními na ponících Jupíkovi, Vilíkovi a Bajajovi, hrát si na venkovním hřišti (např. svézt se na tradičním dřevěném kolotoči) a bavit se v krytém dětském koutku "Hříbátka" situovaném do přízemí tribuny. Kromě míčkového bazénu, skládacího hradu, či skluzavky nabízí díky Českému animačnímu týmu speciální komponované pořady a soutěže o ceny. Rodiče mohou využít občerstvení v přilehlé kavárničce.

"Hříbátka": soutěže o hračky od Dino Toys!

Oblíbený dětský koutek Hříbátka v přízemí tribuny rozšiřuje bohatou nabídku pro nejmenší návštěvníky CONSEQ PARKU. Tradičně probíhají komponované programy s Českým animačním týmem a patronát nad "Hříbátky" převzalo nakladatelství a vydavatelství DINO TOYS, které do soutěží v dětském klubu věnuje ceny ze svého bohatého sortimentu. Oficiální stránky společnosti: www.dinotoys.cz.

CONSEQ PARK nabízí řadu suvenýrů a upomínkové razítko!

V infocentru (přízemí tribuny - sázková hala) lze pořídit nejen celou řadu suvenýrů, ale také si obohatit domácí "dostihovou knihovničku". V nabídce jsou trička s obrázky trojice našich poníků, pohlednice s portréty českých dostihových koní nedávné minulosti a současnosti, knihy, hračky, další dárkové předměty, či ročenky, Přehledy plemeníků a ostatní tiskoviny Jockey Clubu či Dostihové programy včetně sázkové přílohy LOT. Nabízíme také možnost nechat si pořídit otisk upomínkového razítka.

CONSEQ PARK Vám nabízí i prostor pro firemní akce

Dostihové odpoledne ve Velké Chuchli nabízí ideální prostředí a podmínky k prezentaci Vaši firmy, setkání s obchodními partnery, klienty a zákazníky nebo třeba neformální párty pro zaměstnance. V saloncích Doncaster, Ascot, Epsom nebo ve VIP restauraci PANORAMA s kapacitou od 20 do 400 osob pro Vás připravíme program přímo na míru a ve spolupráci se společností MAXISERVICE i skvělé pohoštění. Všechny salonky mají přímý výstup na zastřešenou terasu s výhledem na cílovou rovinku!

Pro bližší informace využijte tyto kontakty:
Petr Drahoš, ředitel společnosti, 604 298 150,petr.drahos@velka-chuchle.cz
Tereza Trníková, obchodní oddělení, 604 298 155,tereza.trnikova@velka-chuchle.cz
Držitelům Sphere card je poskytována 10% sleva na pořádání firemních akcí.

Prožijte dostihy jinak, navštivte Derby klub

Derby klub nabízí: příjemné prostředí, ideální výhled na dostihovou dráhu,
pohodlný přístup k paddocku, možnost uzavírání sázek přímo v prostorách klubu.
Denní klubové vstupné 600 Kč zahrnuje:
vstup do areálu závodiště a Derby klubu, Dostihový program, servírované menu
 
Menu na 2. září:
Ceasar salát s kuřecím masem a krutonky
Grilovaný norský losos s bylinkovými gnochi a špenátem
Višňovo tvarohový koláč s meruňkou
Savignon 2010, Ještěrka zelená, pozdní sběr 1 dcl
Chardonay, Michlovský, pozdní sběr 2008 1 dcl
Portské Tawny 0,04 l
Cena degustačního nápojového menu 180Kč
 
Vstupenky jsou k dostání v den konání dostihů na pokladně CONSEQ PARKU,
nebo při objednávce míst pro pět a více osob kontaktujte předem (v pracovním týdnu před dostihovým dnem) obchodní oddělení: tereza.trnikova@velka-chuchle.cz, tel.: 242 447 031.

VSTUPNÉ NA DOSTIHY V SEZÓNĚ 2012:
Děti do 15 let, držitelé průkazů TP, ZTP, ZTP-P (u vozíčkáře i jednočlenný doprovod):zdarma
Držitelé dlouhodobých časových jízdenek DP Praha s platným ročním kupónem:zdarma
Jednotlivá vstupenka pro dospělou osobu:120 Kč
Mládež do 18 let, studenti do 26 let, držitelé zákaznické karty Pražská plynárenská, držitelé karty www.rodinnepasy.cz, držitelé In-karty ČD, držitelé Sphere card:60 Kč
Celoroční vstupenka 2012:nyní jen za 500 Kč
Celoroční vstupenka extra (vstup do areálu a parkování) 2012:nyní jen za 800 Kč
Celoroční vstupenka "all in one" (vstup do areálu, parkování, Dostihový program) 2012:nyní jen za 1000 Kč
Klub Patriot / Student (pro seniory - 60 let a více a studenty do 26 let):250 Kč
Derby klub (celoroční vstup do Derby klubu, občerstvení, Dostihový program, parkování): 8000 Kč.
 
www.velka-chuchle.cz

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.