XV. den metropolitní sezony: Pražský dostihový festival

Vrcholem druhé části sezony v CONSEQ PARKU Praha-Velká Chuchle byl Dostihový festival, pod záštitou a za osobní účasti primátora hl. m. Prahy Doc. MUDr. Bohuslava Svobody, CSc. Hlavními magnety programu byly dva tradiční srovnávací dostihy pro tříleté a starší koně.

Aktualizace 17. 9. 9:30 HOD: Mílařské hvězdy překvapil All the Evil

Ve Velké ceně Prahy CK Martin Tour (I. k., 1600 m, 350 tis. Kč) došlo k velkému překvapení, když v dobrém čase 1:38,04 hvězdami nabitou sestavu zastínil outsider All the Evil se slovenským žokejem Zdenkem Šmidou v sedle. Čtyřletého valacha stáje Meridian trénuje František Holčák, který zaznamenal ve Velké ceně Prahy rekordní, již šesté vítězství. Druhé místo bral obhájce loňského prvenství Roches Cross (Jasna, ž. Rája), třetí finišoval Sweet Ducky (Ramzan Kadyrov, ž. Línek), čtvrtý skončil spolehlivý Chardoney Tcheque (Dr. Charvát, ž. Havlík) a za natěsnanou čtveřicí vybojoval pátý honorář Almond Magic (YOKO, ž. Šafář). Nevedlo se favoritu Pegasovi, který skončil poslední.

Leo Gali potvrdila kvalitu

Triumf ve Velké ceně českého turfu (I. k., 2400 m, 350 tis. Kč) jistě o tři čtvrtiny délky získala sázková druhá spolufavoritka, pětiletá ryzka Leo Gali s žokejem Milanem Zatloukalem. Výborná vytrvalkyně stáje DAR, chystaná trenérem-šampiónem Václavem Lukou, sbírá úspěchy v Itálii, ve Střední Evropě startovala potřetí a udržela zdejší čistý štít, nedělní vlažný čas 2:37,00 šel na vrub pomalé úvodní fázi dostihu. Druhý skončil premiant červencového Zlatého poháru z Bratislavy, mírný favorit Dorian Crown (Ramzan Kadyrov, ž. Rája), délku za ním dotvořil očekávané velké pořadí vítěz letošního Českého derby Rádia Impuls Kadyny (Monte Negro, ž. Šmida), pětici doplnili slovenský host Peer Cooper (MPL Racing, ž. Línek) a Mariydi (Dr. Charvát, ž. Chaloupka).


Další dění:
Vítězkou otevírací Ceny Fitmin Solution (III. k., 1400 m) pro nezvítězivší dvouleté koně českého chovu se stala favoritka Harfa (DS Pegas), jejíž žokej Petr Foret pojistil vedení v průběžném pořadí letošního šampionátu CK Martin Tour Cupu a celkově získal 99. životní triumf.

Cenu Femat (III. k., 2400 m) po tuhém boji o krk proměnila v letošní premiérovou výhru čtyřletá klisna a sázková druhá spolufavoritka Winsome Honey (Philiphof.cz) se slovenským žokejem Jánem Havlíkem v sedle.

V Ceně Decart (III. k., 1800 m) pro tříleté a starší koně českého a slovenského chovu si jistě o dvě délky připsal první životní vítězství čtyřletý valach Fencer (Equus Caroli), s nímž druhý nedělní triumf získal Ján Havlík.

Při pátém životním startu podruhé na dvojkové úrovni vyhrál sázkami mírně favorizovaný tříletý hnědák Mikesh (Kelso Stables), kterého v Ceně Maincor (hdcp II. k., 1400 m) premiérově vedl žokej Jiří Chaloupka.

Ten se vzápětí stal druhým dvojnásobně úspěšným žokejem odpoledne, když s ním Cenu EBF (III. k., 1200 m) pro nezvítězivší dvouleté podle očekávání opanovala favoritka Majolica Maya (Bunty Team).

Závěrečná Cena sázek Betino (hdcp IV. k., 1200 m) byla vyhrazena žákovským jezdcům, po tuhém boji ji vyhrála tříletá ryzka Vierville (Tax-Reform), která se v dosavadních čtyřech letošních startech neumístila a v jejím sedle se při teprve sedmém životním startu už ze třetí výhry radovala talentovaná jezdkyně Michaela Musialová.

Původní článek:

Sestavu výjimečných vede Pegas

Do 34. Velké ceny Prahy CK Martin Tour (I. k., 1600 m, 350 tis. Kč, 15.10 hodin), nejvýznamnějšího srovnávacího testu tříletých a starších koní na trati jedné míle, nastoupí deset koní, z nichž plná polovina je ověnčena klasickými triumfy! Po brilantním výkonu z mostecké Velké letní ceny je favoritem tříletý ryzák Pegas ( foto, DS Pegas, ž. Foret), který už v květnu předvedl úžasné představení v Ebreichsdorfu, kde rovněž stylem start-cíl vyhrál rakouskou Velkou jarní cenu. Na severu Čech mu nejblíže skončil obhájce loňského prvenství ve Velké ceně Prahy, vítěz Českého derby z minulé sezóny Roches Cross (Jasna, ž. Rája), bronzový stupínek pak před třemi týdny obsadil premiant loňské zdejší Velké jarní ceny Holdingu Rabbit CZ a vítěz testu kategorie listed z Milána Chardonney Tcheque (Dr. Charvát, ž. Havlík).

Dalšími hvězdami nabité listiny jsou vítěz letošní Velké jarní ceny Holdingu Rabbit CZ Mystic Swing (Lokotrans, ž. Zatloukal) a držitel maďarské analogie z roku 2009, poprvé z Podunají do Prahy cestující Dr Guru (Mladen Rihtarič, ž. Šara). Chybět samozřejmě nemůže osmiletý matador Sharpour (YOKO, ž. Koplík), vítěz Velké ceny Prahy z roku 2009 a třináctinásobný vítěz dostihů nejvyšší kategorie.

Startovní pole doplňují světoběžník Sweet Ducky (Ramzan Kadyrov, ž. Línek), který se vloni v lednu dokázal umístit na jedničkové scéně v USA, ale pak mu časté cestování vzalo energii, dále třetí z květnové Velké jarní ceny Holdingu Rabbit CZ Almond Magic (YOKO, ž. Šafář), bronzový z červencové Bratislavské míle Silverator (OMS, ž. Srnec) a čerstvý jedničkový vítěz ze slovenské metropole All the Evil (Meridian, ž. Šmida).
Leo Gali hlásí návrat

Chronologicky prvním z nedělních magnetů bude 34. Velká cena českého turfu (I. k., 2400 m, 350 tis. Kč, 14.35 hodin), která tříleté elity se staršími srovnává na distanci jedné a půl míle. Pětiletá hnědka Leo Gali ( foto, DAR, ž. Zatloukal) je ve zdejším regionu nasazována sporadicky, ale oba dosavadní starty v Bratislavě a Praze jistě vyhrála a navíc svou vynikající výkonnost pravidelně potvrzuje v italském Miláně, kde vloni získala druhé místo v St. Leger (Gr.3), či letos čtvrté ve Zlatém poháru (listed). Velkými vyzyvateli by jí měli ze starších ročníků být především Dorian Crown (Ramzan Kadyrov, ž. Rája), před třemi lety třetí v Ruském derby a letos v červenci suverénní v bratislavském Zlatém poháru, a rovněž šestiletý Mariydi (Dr. Charvát, ž. Chaloupka), dvojnásobný vítěz Ceny prezidenta republiky a premiant letošní Velké ceny Slovenska.

Loňský triumf bude obhajovat čtyřletý Wallisto (YOKO, ž. Šafář), který před dvěma týdny obsadil čtvrté místo v budapešťské Kincsem díj, ze Slovenska přicestují vítěz tamního St. Leger z minulého roku Vandual (Vadual, ž. Šara) a progresivní Peer Cooper (MPL Racing, ž. Línek) a své příznivce nepochybně najdou i poctivý vítěz letošního Memoriálu Vlastimila Smolíka Omnibus (Zdeněk Kavka, ž. Srnec) a klisna Irish Fire (Stall Amor, Fedorowiczová), která to v nejlepší společnosti zkusí po dvou nedávných výhrách z nižší kategorie.

Klasický ročník zde sice zastupuje sice pouze jediný kůň, ale zato ten z nejpovolanějších. Poprvé proti starším konkurentům se postaví vítěz letošního Českého derby Rádia Impuls Kadyny (Monte Negro, ž. Šmida) a po třetí příčce z kvalitně obeslaného St. Leger patří k favoritům na čelní pozice.
 
Další program:

13:30 - Cena Fitmin Solution (III. k., 1400 m): ve třetí kapitole seriálu pro dvouleté české odchovance patnáct adeptů, favority Harfa a Ayran, kteří se minule rozdělili o druhé místo.
14:00 - Cena FEMAT (III. k., 2400 m): desítka aktérů na vytrvalecké trati, revanš za nedávný duel vybojují klisny Paheeli a Winsome Honey.
15:45 - Cena Decart, s. r. o. (III. k., 1800 m): tucet tříletých a starších tuzemských rodáků tvoří značně vyrovnané pole, už o umístění mezi nejlepšími pěti se dá čekat velký boj.
16:15 - Cena Maincor, s r. o. (hdcp II. k., 1400 m): ze šesti kandidátů se dvojice Rabbit King a Chuan Che vrací na svou vítěznou vzdálenost a v sázkové nabídce je mírně preferována.
16:45 - Cena EBF (III. k., 1200 m): mezi pěti juniory má po nedávném druhém místě dobré šance na premiérový triumf klisna Majolica Maya.
17:15 - Cena sázek Betino (hdcp IV. k., 1200 m): ve čtvrtém pokračování celoročního seriálu dostihů pro žákovské jezdce se představí jedenáct účastníků, favoritem je spolehlivý Fürst Feivel v sedle s aktuálně nejúspěšnějším z mladých jezdců.

Doprovodný program:

V průběhu celého odpoledne společnost FEMAT bude představovat novou Škodu Fabia Champion s velmi výhodnou pořizovací nabídkou a zájemcům z řad diváků asistenti firmy zodpoví veškeré dotazy.

Divácká anketa a slosování lístků o fotoaparátNIKON COOLPIX S3300. U vchodu do areálu nebo v infostánku uvnitř tribuny si každý návštěvník bude moci vyzvednout anketní lístek a vyplněný jej pak vhodí do losovacího osudí, které bude umístěno u ceremoniálního paddocku. Losování proběhne po dekorování vítězů Velké ceny Prahy CK Martin Tour, tedy cca v 15.30 hodin.

Nikon Ladies Cup 2012

Celorepublikový šampionát rovinových jezdkyň získal nového generálního partnera. Stala se jím firma Nikon, která mj. věnuje třem nejlépe umístěným jezdkyním v konečném pořadí fotoaparáty Nikon 1 V1. Soutěž, vypsaná pro držitelky všech licencí (žokejské, jezdecké, amatérské i žákovské) si již získala značnou popularitu a její existence je pro ženy v sedlech další motivací při leckdy nelehké snaze prosadit se v dostizích proti většinové konkurenci mužských soupeřů. Pořadí jezdkyň v Nikon Ladies Cupu určuje počet vítězství, případně druhých a dalších míst (pokud by ani tato kritéria nerozhodla, rozhoduje vyšší zisk, a dále vyšší úspěšnost (poměr vítězství k celkovému počtu startů). Vítězka obdrží finanční bonus 15 tisíc Kč, druhá v pořadí 10 tisíc Kč a třetí 5 tisíc Kč. Všechny tři dále získají od generálního partnera soutěže fotoaparát Nikon 1 V1. Smlouva s firmou Nikon existenci šampionátu v této podobě také pro rok 2013.
Bohatý program pro rodiny s dětmi

Nejmenším návštěvníkům je v Praze-Velké Chuchli věnována zvláštní pozornost. Děti do 15 let mají na všechny dostihové dny vstup zdarma, mládež do 18 let zaplatí pouze poloviční vstupné. Na dostizích se Vaše děti určitě nudit nebudou! Více informací najdete ZDE.

CONSEQ PARK Vám nabízí i prostor pro firemní akce

Dostihové odpoledne ve Velké Chuchli nabízí ideální prostředí a podmínky k prezentaci Vaši firmy, setkání s obchodními partnery, klienty a zákazníky nebo třeba neformální párty pro zaměstnance. V saloncích Doncaster, Ascot, Epsom nebo ve VIP restauraci PANORAMA s kapacitou od 20 do 400 osob pro Vás připravíme program přímo na míru a ve spolupráci se společností MAXISERVICE i skvělé pohoštění. Všechny salonky mají přímý výstup na zastřešenou terasu s výhledem na cílovou rovinku!

Pro bližší informace využijte tyto kontakty:

Petr Drahoš, ředitel společnosti, 604 298 150,petr.drahos@velka-chuchle.cz
Tereza Trníková, obchodní oddělení, 604 298 155,tereza.trnikova@velka-chuchle.cz
Držitelům Sphere card je poskytována 10% sleva na pořádání firemních akcí.
Prožijte dostihy jinak, navštivte Derby klub
 
 
Derby klub nabízí: příjemné prostředí, ideální výhled na dostihovou dráhu,
pohodlný přístup k paddocku, možnost uzavírání sázek přímo v prostorách klubu.
Denní klubové vstupné 600 Kč zahrnuje: vstup do areálu závodiště a Derby klubu, Dostihový program, servírované menu
 
Menu na 16. září:
Francouzská polévka bouillabaisse s gratinovaným máslovým toastem
Pečené krůtí stehno s bramborovými špalíčky a dušeným smetanovým pórkem
Čokoládový puding se švestkami a piškoty
Pinot Gris, Vinařství Ilias, 2011, pozdní sběr
Bio víno oceněno Král vín 2012 Bronz
White Russian
Nápojové degustační menu cena na osobu 180Kč
 
Vstupenky jsou k dostání v den konání dostihů na pokladně CONSEQ PARKU,
nebo při objednávce míst pro pět a více osob kontaktujte předem (v pracovním týdnu před dostihovým dnem)
obchodní oddělení: tereza.trnikova@velka-chuchle.cz, tel.: 242 447 031.

VSTUPNÉ NA DOSTIHY V SEZÓNĚ 2012:
Děti do 15 let, držitelé průkazů TP, ZTP, ZTP-P (u vozíčkáře i jednočlenný doprovod): zdarma
Držitelé dlouhodobých časových jízdenek DP Praha s platným ročním kupónem: zdarma
Jednotlivá vstupenka pro dospělou osobu: 120 Kč
Mládež do 18 let, studenti do 26 let, držitelé zákaznické karty Pražská plynárenská, držitelé karty www.rodinnepasy.cz, držitelé In-karty ČD, držitelé Sphere card: 60 Kč
Celoroční vstupenka 2012: nyní jen za 500 Kč
Celoroční vstupenka extra (vstup do areálu a parkování) 2012: nyní jen za 800 Kč
Celoroční vstupenka "all in one" (vstup do areálu, parkování, Dostihový program) 2012: nyní jen za 1000 Kč
Klub Patriot / Student (pro seniory - 60 let a více a studenty do 26 let): 250 Kč
Derby klub 2013 (celoroční vstup do Derby klubu, občerstvení, Dostihový program, parkování): 8400 Kč

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.