Bioveta, a.s. neúnavně chrlí desítky tisíc dávek vakcíny proti herpesviru koní

Očkování koní proti herpes viru je momentálně jedno z nejvíce probíraných témat ve světě koní. Všichni koně, kteří se v letošním roce budou účastnit svodů či jakýchkoliv jiných jezdeckých akcí budou muset být očkováni na EHV-1. Akciová společnost Bioveta, a. s. přichází s tiskovou zprávou, ve které objasňuje aktuální situaci ohledně distribuce vakcín proti herpes viru.

Začátkem letošního roku se na řadě míst po celém světě včetně České republiky objevilo nebezpečné infekční onemocnění koní, rhinopneumonie, vyvolané herpesvirem EHV–1.
Tato nemoc, která se projevuje u březích klisen zmetáním a u ostatních koní způsobuje respiratorní a nervové onemocnění, je velmi infekční a mezi koňmi snadno přenosná.

Nejefektivnější prevencí nákazy je včasná a spolehlivá vakcinace koní, proto Státní veterinární správa ČR zavedla od března letošního roku povinnost platné vakcinace EHV-1 pro všechny účastníky budoucích svodů a jezdeckých akcí. Toto opatření vyvolalo mezi mnohými chovateli a majiteli koní paniku, že na trhu nebude dostatečné množství dávek vakcíny proti herpesviru koní.  Akciová společnost Bioveta v Ivanovicích na Hané, největší výrobce veterinárních vakcín a léčiv v České republice, vyrábí na onemocnění způsobené herpesvirem EHV-1 účinnou a léty prověřenou vakcínu s názvem Bioequin H.

Za poslední tři týdny Bioveta uvolnila do distribuce v České republice takový počet dávek vakcíny Bioequin H, který odpovídá trojnásobku spotřeby za celý loňský rok. Počínaje příštím týdnem budou dodávky vakcín ještě navýšeny, a to o desítky tisíc dávek týdně, nejen pro potřeby veterinárních lékařů v České republice, ale i v zahraničí.

Naším cílem je ochránit chovy koní v ČR i v zahraničí a umožnit tak brzký návrat do sedla všem nadšencům jezdeckého sportu“, uvedl předseda představenstva společnosti Bioveta, a.s. Ing. Libor Bittner CSc.

Soubory ke stažení

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.