Egyptský skokový tým je diskvalifikován z týmové olympijské soutěže. Tribunál FEI vydal konečná rozhodnutí ve třech antidopingových případech.

Tribunál FEI vydal konečná rozhodnutí ve třech antidopingových případech týkajících se látky Carboxy-THC (metabolit tvořící se v těle po konzumaci konopí). Carboxy-THC je zakázanou látkou pro lidské sportovce dle antidopingových pravidel FEI.

V prvních dvou případech byla zakázaná látka identifikována u katarských parkurových jezdců. Ali Al Thani a Bassema Mohammed byli pozitivně testováni během CSIO4*-W, které probíhalo od 10.-13. října 2019 v Maroku (olympijská kvalifikace pro skupinu F - Rabat). V třetím případě byl pozitivní vzorek odebrán egyptskému skokovému jezdci Mohamedu Talaatovi, a to během Afrických her, které se konaly od 20. do 24. srpna 2019.

Dle tribunálu FEI jezdci nedokázali přesně určit zdroj Carboxy-THC, a proto byly uplatněny standartní sankce pro specifikované látky.

Ve všech třech konečných rozhodnutích uložil tribunál FEI každému sportovci peněžní pokutu a dvouleté období zákazu činnosti s účinností od 17. června 2021 (platné do 16. června 2023).

Výsledky zmíněných jezdců jsou od 17. června 2021 diskvalifikovány, což pro pana Talaata znamená smazání výsledků získaných na olympijských hrách v Tokiu, čímž je diskvalifikován celý egyptský tým z týmové skokové soutěže.

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.