Eric Lamaze se nezúčastní letošních olympijských her: ,,upřednostňuji svoje zdraví," řekl

Parkurový šampion Eric Lamaze z Kanady oznámil, že letošní olympijské hry v Tokiu, které se mají konat od 23. července do 8. srpna 2021, vynechá.

Špičkový jezdec se třemi olympijskými medailemi uvedl, že jeho osobní zdraví staví na první místo, a proto mu nepřijde v současné době pandemie COVIDU-19 rozumné, vystavovat se tak velkému riziku na olympijských hrách. Jezdec za poslední tři roky podstoupil léčbu mozkového nádoru a nadále s tímto onemocněním bojuje za podpory svých lékařů z Belgie a Francie.

„Moje zdraví je něco, co beru opravdu vážně, a proto si myslím, že Tokio pro mě teď není nejvhodnějším místem,“ řekl 53letý Lamaze. „I když je můj zdravotní stav v tuto chvíli stabilní, tak musím vzít v úvahu rizikové faktory, se kterými bych se na olympiádě setkal“.

Od účasti na olympijských hrách Lamazeho odrazuje také fakt, že nebude povolen vstup divákům a fanouškům, které považuje za nezbytné proto, aby sportovec získal motivaci a předvedl tak co nejlepší výkony.

Eric dále uvedl, že se těší na příští rok, kdy budou v dánském Herningu probíhat kvalifikace na olympijské hry v Paříži (2024).

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.