Finále Světového poháru 2021 FEI zrušeno

Finále Světového poháru pro drezuru a skoky 2021 bylo 12. března 2021 zrušeno. Důvodem je prodloužení odstávky všech mezinárodních závodů v kontinentální Evropě do 11. dubna 2021 iniciované Mezinárodní jezdeckou federací.

Finále světového poháru FEI se mělo konat od 31. března do 4. dubna ve švédském Göteborgu. Nyní je to druhý rok, kdy se finále neuskuteční. V roce 2020 se finále v Las Vegas nekonalo kvůli pandemii Covid-19.

„Prodloužení výluky je obtížné pro všechny a opětovná ztráta finále světového poháru FEI je opravdu zničující, a to především pro kvalifikované jezdce nebo špičkového partnera Longines“, uvedla generální sekretářka FEI Sabrina Ibáñezová.

FEI dále informovalo, že bude provedeno komplexní vyšetřování všech aspektů největšího ohniska viru ve Valencii. Prověřeny budou i způsoby řešení problému. Zjištění budou uveřejněna, abychom se z nich všichni společně poučili.

Práce na identifikaci herpes viru probíhají a FEI sleduje vývoj viru prostřednictvím pracovní skupiny FEI Veterinary Epidemiology Working Group, která byla vytvořena tento týden. Skupinu tvoří světoví odborníci na EHV: profesorka Ann Cullinane, Dr. Richard Newton, Dr. Gittan Gröndahl, veterinární ředitel FEI Dr. Göran Akerström a hlavní veterinární poradkyně FEI Caterina Termine. Informativní zprávy této skupiny budou vycházet každý týden.

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.