H&M Chilli Willi navždy odešel - smutná zpráva z Philippaerts týmu

Belgický jezdec Nicola Philippaerts oznámil, že v pátek 26.3. 2021, hned po posledním skoku v soutěži CSI5* ve Wellingtonu si hřebec H&M Chilli Willi nešťastně poranil nohu. Po důkladném vyšetření bylo zjištěno, že se jedná o komplikovanou zlomeninu levé přední končetiny. Úspěšný hřebec musel být uspán.

Tmavý hnědák H&M Chilli Willi se narodil v roce 2008 a byl potomkem legendárního Casalla. V roce 2015 našel svůj domov u rodiny Philippaertsových a v následujících letech začala jeho hvězdná kariéra. Na jaře roku 2017 se představil v pětihvězdičkové soutěži během Longines Global Champions Tour v Miami, kde předvedl hned dvě čistá kola a dosáhl tak na třetí místo. Dále zářil na Pohárech národů v Sopotech a o rok později se stal belgickým šampionem.

V roce 2018 H&M Chilli Willi a jeho jezdec Nicola Philippaerts zvítězili na Longines Global Champions Tour v Chantilly (Francie). I v dalším roce sbírali úspěchy, jako například třetí místo na Grand Prix v Dauhá. V roce 2020 bohužel úspěšná dvojice z Philippaerts týmu neměla mnoho příležitostí ukázat se na mezinárodních soutěžích, a to kvůli pandemii koronaviru.

Začátkem roku 2021 odcestoval H&M Chilli Willi se svým jezdcem na tři měsíce do Wellingtonu, kde se měl připravit na nadcházející sezónu. V té byla v plánu i cesta do Tokia, jelikož hřebec byl na seznamu koní, kteří budou pokračovat na olympijské hry. Bohužel tuto šanci už skvělý H&M Chilli Willi nikdy nedostane.

R.I.P. H&M Chilli Willi

 

 

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.