Jak se dařilo českým jezdcům? NEJLEPŠÍ PARKUROVÉ VÝSLEDKY DNE – Chuchle Arena Praha

Dneškem byl zahájen Světový pohár ve Velké Chuchli. Během úvodního závodního dne proběhlo pět soutěží a ve dvou z nich zazněla arénou česká hymna. Nejprve zvítězila při CSI1* Small Tour Anna Marie Vítek v sedle Matea Di Belle. Druhé vítězství potom vybojoval Vladimír Malák a valach Zarthago Br Z v soutěži CSI1* Big Tour.

První soutěží dne byl parkur do 115 cm v rámci CSI1* Small Tour. Anna Maie Vítek obsadila hned první dvě příčky s časy za druhou fázi 35.69 a 37.10 vteřiny. První místo získala s valachem Mateo Di Belle a druhé s klisnou Mama Mia Picobello Z. Třetí se umístila Kritina Vítek a Kamierz Van Orchid´s. Pěkný výkon předvedl i Víktor Skutecký s Loretou. Tato dvojice obsadila čtvrtou příčku s časem 38.80 vteřiny za druhou fázi.

Další dopolední soutěží byl parkur do 130 cm v rámci CSIYH1*, kde se z českých jezdců umístil nejlépe Marek Klus s valachem Liverpool. S nula trestnými body a časem 38.32 vteřiny za druhou fázi skončili sedmí. TOP desítku uzavřel Jan Štětina a Kannarco. Tato dvojice dojela také bez trestných bodů s časem druhé fáze 40.55 vteřiny.

V rámci CSI1* Big Tour odstartoval po poledni parkur do 125 cm. První tři místa opět obsadili čeští reprezentanti. Vladimír Malák a Zarthago Br Z se zařadili na příčku první, a to bez trestných bodů s časem 60.21 vteřiny. Kateřina Kučerová a E-Vincent brali místo druhé s časem 64.70 vteřiny. Třetí příčku vybojovala Kateřina Veselá s Jaguarem, čas: 64.73 sekundy. TOP 10 potom doplnila Kristina Vítek, Anna Marie Vítek, Daniela Čermáková, Natálie Roučková a Anna Helebrantová.

CSI2*-W Silver Tour s parkurem do 130 cm odstartovala před druhou hodinou odpolední. Nejvíce se dařilo Anně Marii Vítek s valachem Lanoso. Tato dvojice dokončila parkur bez trestných bodů v čase 65.72 vteřiny a umístila se tak na sedmé příčce. Místo desáté bral Marek Klus s klisnou Venezia Polt a časem 66.52 vteřiny.

Poslední na programu dne byla CSI2*-W Diamond Tour s výškou překážek do 145 cm. Z českých jezdců se nejlépe předvedl Vladimír Tretera s klisnou Glierite, když s časem 79.60 vteřiny obsadili jedenáctou příčku.

Kompletní výsledky ZDE

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.