Kauza Andrew Kocher uzavřena– zákaz činnosti na 10 let

Již v létě minulého roku zahájilo právní oddělení FEI vyšetřování na základě obvinění jezdce Andrewa Kochera z používání elektrických ostruh na závodech. Dle anonymních obvinění pan Kocher údajně použil během mezinárodních a národních závodů elektrické ostruhy na řadě FEI registrovaných koní.

Mezinárodní jezdecká federace přistoupila minulý rok k neobvyklému kroku a dočasně pozastavila jezdci činnost ještě před konečným rozhodnutím disciplinární komise. Toto pozastavení trvalo od 28. října 2020 do doby, než byl Kocher vyslechnut před soudem FEI. Mezinárodní jezdecká federace uvedla, že toto období bude odečteno z doby celkového pozastavení.

Konečné rozhodnutí

Tribunál FEI suspendoval amerického jezdce Andrewa Kochera na 10 let a diskvalifikoval ho z osmi sportovních akcí, které proběhly mezi červnem 2018 a listopadem 2019 z důvodu používání elektrických ostruh na koních. Parkurový jezdec má pozastavenou činnost do 27. října 2030. Během pozastavení je sportovec vyloučen z účasti v jakékoliv funkci, včetně diváka, a to na všech soutěžích nebo událostech, které jsou organizovány pod hlavičkou FEI nebo pod národní federací.

Sportovci byla uložena pokuta 10 000 CHF. Dále musí uhradit náklady řízení ve výši 7 500 CHF.

Úplné odůvodnění bude zveřejněno ZDE. Strany se mohou do 21 dnů od přijetí úplného rozhodnutí odvolat ke Sportovnímu arbitrážnímu soudu (CAS).

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.