Program koní na Národní výstavě hospodářských zvířat

Od 5. do 8. září proběhnou na brněnském výstavišti Mezinárodní veletrh pro živočišnou výrobu ANIMAL TECH a Národní výstava hospodářských zvířat. Národní výstavy hospodářských zvířat se zúčastní všechny chovatelské svazy, přihlášeno je přes 150 vystavovatelů ze všech oborů: krmiva, technologie pro chov, genetika.

Katalog vystavovatelů

Veletrhy ANIMAL TECH a Národní výstava hospodářských zvířat budou umístěny v pavilonech P a F. Expozice hospodářských zvířat budou umístěny v pavilonu P kromě koní, které najdou návštěvníci v pavilonu F s včelami. V hale P budou postaveny i expozice vystavovatelů.

                

Výstava koní s rozsáhlým doprovodným programem

Na Národní výstavě hospodářských zvířat bude vystaveno přes 90 koní od minihorse a Shetland pony po největší koně plemene shire. Návštěvníci dále uvidí plemena Shagya Arab, lusitano, koně Kinských, americká plemena koní (quarter horse, paint horse, appaloosa), tři česká plemena chladnokrevných koní, velšského pony a coba, haflingy nebo fríského koně.

Po celou dobu výstavy bude probíhat westernový program, chovatelské přehlídky, jezdecké ukázky, koňská spřežení, ukázky práce chladnokrevných koní, voltiž. Součástí westernového programu proběhne ukázkový závod v mountain trailu, ukázky westernových disciplín, přirozené komunikace s koněm, výcviku mladých koní nebo jezdecké školy.

Ve středu vystoupí divadelní a kaskadérská společnost Štvanci. Program koní bude probíhat v pavilonu F a budou se zde prodávat i jezdecké potřeby, oblečení, knihy nebo suvenýry. K vidění budou i unikátní plemena koní, například kolumbijské paso fino, poprvé se představí islandští koně.

Jako součást Národní výstavy hospodářských zvířat proběhnou národní šampionáty plemen masného skotu, národní šampionát skotu Jersey, soutěžní přehlídka českého strakatého skotu, národní šampionát plemene brown swiss, soutěžní přehlídka normandského skotu a národní šampionát holštýnského skotu.

 

Doprovodný program

 

Výstaviště bude otevřeno od 9 do 18 hodin, ve středu do 17 hodin. Základní vstupenka stojí 110 korun a je dostupná pouze při online nákupu na webu veletrhu, vstupné na místě stojí 180 korun. Výhodné podmínky jsou připraveny pro autobusové zájezdy a další organizované skupiny nad 15 osob. Od neděle do středy mají účastníci zájezdů výrazně levnější vstupné, ve středu pak mohou navštívit ANIMAL TECH a Národní výstavu hospodářských zvířat zdarma.

Vstup vystavovatelů a návštěvníků je možný dle aktuálních pravidel systému O-N-T (očkování – prodělaná nemoc – test).

Více informací na www.animaltech.cz.

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.