Úprava skokových a veterinárních pravidel FEI pro rok 2022

S rokem 2022 přišla i řada změn ve skokových a veterinárních regulích FEI.

Nejvýraznější změna ve skokových pravidlech nastala u získávání trestných bodů za překročení stanoveného času v mezinárodních soutěžích hodnocených dle tabulky A. Doposud platilo, že v základních kolech obdržela soutěžní dvojice po jednom trestném bodu za každé započaté čtyři sekundy a v následném rozeskakování platilo inkasování jednoho trestného bodu za každou sekundu. V nových pravidlech dostane dvojice jeden trestný bod za každou sekundu, která překročí stanovený čas, a to ve všech kolech, která budou hodnocena podle tabulky A. 

Další změny se týkají například využití bariér na opracovišti, či používání zadních ochranných kamaší. Změny nastaly i v podmínkách kvalifikace do Grand Prix na závodech úrovně CSI5*.

Většina změn ve veterinárních předpisech pro rok 2022 souvisí s biologickou bezpečností a prevencí přenosu nemocí, úpravy se tedy týkají především stájí, izolačních stájí, nouzového plánování a veterinárních kontrol. 

FEI celosvětově zavedla požadavky na zdraví koní, které jsou odvozené z nařízení EHV-1, jež platila v kontinentální Evropě od 31. května do 31. prosince 2021. 

Požadavky:

- chránit koně před následky infekčních onemocnění 
- poskytovat potvrzení o zdravotním stavu sportovních koní
- udržovat a zlepšovat podmínky pro mezinárodní přepravu sportovních koní

Dalším dodatkem je, že ti koně, kterým byl před soutěží injekčně či perorálně podán ethanol nebo oxytocin, nesmějí startovat na závodech FEI.

Kompletní podrobné znění všech změn naleznete ZDE a ZDE.

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.