V Miami pokračuje seriál GCL 2022. Za Pražské lvy nastoupí Kellnerová a Devos

Miami Beach je od čtvrtka dějištěm druhého kola prestižní parkurové série Global Champions. Úvodní část týmové ligy začíná v 16:40 místního času, tedy dvacet minut před 23. hodinou SELČ. Pražské lvy budou reprezentovat Anna Kellnerová a Pieter Devos.

Jen pár metrů od břehu Atlantického oceánu opět uskuteční parkurové závody. Seriály  Global Champions League a Longines Global Champions Tour se na slavnou Miami  Beach vrátily po třech letech. Závodí se od čtvrtka 14. dubna, kdy je na programu i první  část dvoukolové soutěže týmů.  

Mezi šestnácti celky samozřejmě nechybí ani Prague Lions. Ty budou zastupovat Anna  Kellnerová na čtrnáctileté klisně Catch Me If You Can a na stejně staré klisně Claire Z  belgický kolega Pieter Devos. Pražští lvi mají vyjedou do kolbiště jako čtrnáctí v pořadí.  Na Floridu odcestoval také třetí člen týmu – Niels Bruynseels. Ten s třináctiletým  valachem Delux van T & L uzavře startovní pole v závodě s výškou překážek do 155  centimetrů. 

Pro oba Belgičany Devose a Bruynseelse jde o již druhý start v letošní Global Champions  League. Účastnili se i zahajovacího mítinku v katarském Dauhá, kde obsadili pěkné šesté  místo, za které obdrželi do tabulky týmů 16 bodů. Rovných 30 bodů za vítězství získali  Stockholm Hearts, kteří patří od samého začátku seriálu mezi horké favority na triumf. V  Miami je reprezentují dvojčata Olivier a Nicola Philippaertsovi. Průběžnou druhou příčku v  celkovém hodnocení aktuálně s 25 body drží Hamburg Giants. Za třetí pozici v Kataru  zapsali Madrid in Motion 21 bodů. 

Druhá várka bodů bude v rámci GCL rozdělena v sobotu odpoledne. První dvojice vstoupí  do kolbiště ve 14:15 hodin místního času. Zhruba tříhodinový přímý přenos vysílá stanice  Nova Sport 2 od 20:00 hodin. Zároveň půjde o kvalifikaci do následné Longines Global  Champons Tour Grand Prix Miami Beach, jejíž začátek je plánován na 17. hodinu a 20.  minutu místního času. Vítěz se zařadí po bok Ludgera Beerbauma mezi kvalifikované  jezdce do Super Grand Prix, jež se pojede v sobotu 19. listopadu během galashow  světového parkuru Global Champions Prague Playoffs v libeňské O2 areně. 

Startovní listiny, výsledky a další informace lze najít na oficiální stránce Global Champions  https://www.gcglobalchampions.com.

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.