Velká červnová cena pro českého krále

V sobotu 5. června se v Chuchle Areně Praha uskutečnil letošní třetí dostihový den. Nabídl porci celkem jedenácti dostihů a dění na centrální české dráze mohli v tomto roce poprvé sledovat naživo i diváci. Největší pozornost poutaly dvě zkoušky nejvyšší kategorie, 69. Velká červnová cena a 16. Memoriál Jaroslava Maška.

Do hlavního přípravného dostihu před Českým Derby, 69. Velké červnové ceny (I. k., 2200 m, 135 tis. Kč) nastoupilo patnáct tříletých koní a v koncovce se jistě o dvě délky ke svému prvnímu kariérnímu triumfu prosadil bělouš DS Pegas Tcheque King, jehož chovatelem je zároveň majitel stáje Jiří Trávníček a trenérem Dalibor Török. V sedle Tcheque Kinga zaznamenal premiérové vítězství v dostihu nejvyšší kategorie jezdec Daniel Vyhnálek.

Mezi tuctem aktérů 16. Memoriálu Jaroslava Maška (I. k., 1400 m, 135 tis. Kč) vybojoval svůj první tuzemský triumf pětiletý valach v tréninku Štěpánky Myškové a barvách stáje Vasury Kolesa Worth Choice, v jehož sedle obhájil loňské prvenství v tomto dostihu žokej Adam Florian. Worth Choice dosáhl času 1:22,08, jímž o čtyři desetiny sekundy vylepšil deset let starý rekord dostihu i pražské dráhy na trati 1400 metrů.

V dlouhém rámcovém programu zaznamenali double žokejové Tomáš Lukášek a Milan Zatloukal, trenéři Allan Petrlík a Miroslav Nieslanik a stáje Rabbit Trhový Štěpánov a MUDr. Eva Nieslaniková.

Výsledky

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Katalog hřebců ČT na rok 2023

Stuttgart German Masters – dvě vítězství pro Philippa Weishaupta

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.