ČOV: 43 milionů na olympijskou přípravu sportovců v roce 2013

Ing. Jiří Kejval, kterého jste mimo jiné měli možnost vidět na finále Skokového poháru ČP, byl jediným kandidátem na post předsedy Českého olympijského výboru. Volby do této organizace proběhly 1. listopadu. Podle dalších plánů ČSTV a ČOV má být právě ČOV příjemcem financí určených do sportu a má je dále přerozdělovat.

23. 11. 12:40 HOD: Výkonný výbor ČOV schválil nový Organizační a Jednací řád, jmenování olympijského zmocněnce pro regiony a vytvoření osmi komisí. Dále pak sportovní ředitel Martin Doktor představil vznikající Rozvojový olympijský program pro roky 2013-2016. Ten stanovuje, jakým způsobem budou distribuovány finanční prostředky sportovním svazům. V roce 2013 je na přípravu sportovců na OH vyčleněno předběžně 43 milionů korun. Zápis z dnešního zasedání najdete zde.

5. 11. 10:40 HOD: Novým sportovním ředitelem ČOV je dvojnásobný olympijský vítěz Martin Doktor. Dnes se tuto skutečnost dozvěděli početní novináři na tiskové konferenci v pražském hotelu Marriott. Ve funkci nahradil letos již sedmdesátiletého Františka Dvořáka, který byl ve funkci vedoucího olympijské výpravy již osmkrát. Sám si svého následníka také vytipoval a bude i nadále působit jako jeho poradce. Oba budou spadat pod místopředsedu pro sport JUDr. Miroslava Janstu. Již minulý týden ČOV oznámil, že předseda, místopředsedové, členové VV a ombudsman budou ve svém funkčním období pracovat bez nároků na honorář. Tím se podle slov předsedy ušetří přibližně 3 mil Kč.

Martin Doktor a Ing. Jiří Kejval se připravují na tiskovou konferenci.

 

Početní přítomní novináři ihned po oficiální části TK byli zvědavi na plány Martina Doktora v nové funkci.

 

Aktualizace 1. 11. 14:40 HOD: Ing. Kejval byl zvolen předsedou 85 hlasy z 90 delegátů. Místopředsedou pro sport je předseda ČSTV JUDr. Miroslav Jansta. Další zprávy najdete na www.olympic.cz.

 

Původní článek 30.10.:

Ing. Jiří Kejval, kterého jste mimo jiné měli možnost vidět na finále Skokového poháru ČP, je jediným kandidátem na post předsedy Českého olympijského výboru. Volby do této organizace proběhnou 1. listopadu. Podle dalších plánů ČSTV a ČOV má být právě ČOV příjemcem financí určených do sportu a má je dále přerozdělovat.

Současný předseda MUDr. Milan Jirásek po 16 letech v této funkci již nekandiduje. Český sport má před sebou velmi těžký rok 2013 - ve státním rozpočtu totiž chybí částka 800 mil Kč. Proto ČOV a ČSTV společně připravuje další kroky, jak do sportu peníze přinést, mimo jiné např. změny v loterijním zákoně.

Také ČSTV pod vedením svého nového předsedy JUDr. M. Jansty připravuje změny. O nich se bude rozhodovat na valné hromadě 1. prosince v Nymburku, bude též předložen návrh změny stanov.

 

Sestava navržená Jiřím Kejvalem pro volby do ČOV

Jiří Kejval – předseda ČOV
Miroslav Jansta – místopředseda pro sport
Libor Varhaník – místopředseda pro ekonomiku a marketing
Zdeněk Ertl – místopředseda pro neolympijské sporty
Hana Moučková – místopředsedkyně pro olympismus

Výkonný výbor
Josef Dovalil (ČOV)
Marek Hájek (ČSTV)
Zdeněk Haník (volejbal)
Petr Hulinský (taekwondo WTF)
František Janda (šerm)
Tomáš Král (hokej)
Roman Kumpošt (lyžování)
Květoslava Pecková (ČKFP)
Miroslav Pelta (fotbal)
Jaroslav Pollert (kanoistika)
Pavel Suchánek (golf)
Oldřich Svojanovský (ČKO)
Jan Šťovíček (Autoklub ČR)
Filip Šuman (florbal)
Gabriel Waage (softball)

 

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.