Česká reprezentace na CIC v Cameri

V italském Cameri ve dnech 22. – 25. 10. startovala v soutěži CIC* juniorka K. Dostálová s Lester. Ve svém prvním CIC** se představily členky letošního juniorského družstva ME K. Hájková – Widar a B. Kubištová – Karibik. V této soutěži Českou republiku reprezentovala i B. Žáčková s Frey a P.Pejřil – Pastor.

Nejlepší drezuru z našich jezdců měla stejně jako na ME juniorů K. Hájková s Widarem, kteří získali 55 tr. bodů (63,33 %) a mezi 75 startujícími se umístili průběžně na 25. místě, což je na jejich první start v soutěži této obtížnosti výborný výsledek. V drezurní zkoušce se dařilo i B. Žáčkové s Frey, 55,8 tr.b. (62,78 %) a 31. místo patří i k jejich nejlepším výsledkům z dvouhvězdičkových soutěží. S jedním omylem obsadil P. Pejřil s Pastorem 56. místo s 61,7 tr. body (58,89%) a B. Kubištová s Karibikem 62.místo s 63,3 tr. body (57,78%). V sobotu se z našich zástupců nejvíce povedl cross B. Žáčkové, která absolvovala trať bez chyby na překážkách, jen s penalizací za čas a po dvou zkouškách se posunula na  20. místo. Jednu neposlušnost na překážkách a penalizaci za čas obdržela K. Hájková, což znamenalo 41. místo po dvou zkouškách. Náročný cross dvouhvězdičkové soutěže nedokončilo 25 dvojic, mezi nimi i P. Pejřil s Pastorem a B. Kubištová s Karibikem.
Skokovou zkoušku absolvovala K. Hájková s jednou chybou, B. Žáčková s třemi chybami a celkově se umístila B. Žáčková s Frey na 26. místě a K. Hájková s Widarem na 39. místě.
Pro obě jezdkyně byly tyto závody důležitou součástí jejich přípravy na ME-Y 2010.
 
Do soutěže CIC* odstartovalo 85 dvojic, mezi nimi i  K. Dostálová s Lester. Příliš se jim však nepovedla drezura, na parkuru získaly 8 tr. bodů a po dvou disciplinách se zařadily na průběžné 79. místo. Nejlépe se představila naše juniorka se zkušenou Lester v nedělním crossu, který absolvovala bez chyb, přesně ve stanoveném časovém limitu a v hodnocení terénní zkoušky získala 1. místo před legendou všestrannosti M. Toddem, který přišel do cíle o 1 sek. před časovým limitem.
V konečném hodnocení získala K. Dostálová, která startuje v soutěžích této obtížnosti prvním rokem 59. místo.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.