CSI3*W Olomouc 2018: GP - 2. M. Klus a 3. O. Zvára!

Již popáté se letos v olomouckém Equine Sport Centru odehrávají ve dnech 21. - 24. června prestižní mezinárodní parkurové závody J&T Banka CSI3*W zařazené do série Světového poháru. V článku on-line výsledky!

Oficiální webové stránky

Seznam jezdců: CSI3*-W, CSIJ-A, CSIYH, U25

 

Úspěch českých chovatelů

Na CSI3*-W Olomouc uspěl český chov. Za vítěznou Němkou Jorne Sprehe a Stakkis Jumperem narozeném v Maďarsku totiž v Grand Prix na náročném parkuru stavitele Petera Schumachera skončili hned dva koně českého chovu. Druhý byl Marek Klus s 10letým Carisonem v majetku a chovu stáje Mustang (Campbel x Graf Czech). O trošku pomaleji, ale též bez chyby dojel zástupce stáje Arcus Ondřej Zvára s Quimerem M, 11letým plemeníkem (Guidam Sohn x Porter) chovatelky Lenky Čechové z Osvračína u Horšovského Týna. Výsledky jsou velmi dobrou vizitkou pro české chovatele!

 

Výsledky

Neděle - Tisková zpráva

150 cm CSI3*-W - 1. A. Petrovas a Caracas, 10. R. Doležal a Lara Croft 4 tr. b., 
Grand Prix 140-160 cm - 1. J. Sprehe a Stakki's Jumper, 2. M. Klus a Carison, 3. O. Zvára a Quimero M
140 cm CSIJ - 1. A. Kierznowska a Dior V, 2. A. Heldová a Cara Mia III, 3. L. Portychová a Davina M, 4. S. Najmanová a Lexus 79
135 cm CSI3*-W - 1. A. Petrovas a Clarity, 4. L. Vachutka a Elliot 133


Sobota - Tisková zpráva

135 cm CSI3*-W - V. Vachutka a Vanilla Rose-H
135 cm CSI-J - 1. M. Paulauskaite a italo Van't Dauwhof, 2. S. Najmanová a Casanova S, 3. S. Najmanová a Lexus 79
145 cm CSIU25 - 1. S. Máriás a Cantulus Clay, 2. L. Strnadlová a Carina 6
150 cm CSI3*-W - 1. M. Kazmierczak a Que Pasa 5, 3. P. Majher a L'Amore 3, 13. O. Zvára a Cardiff Dwerse Hagen Z 5 tr. b.
130/135 cm CSIYH - 1. S. Márias a Medall, 3. A. Opatrný a Forewer

 

Pátek - Tisková zpráva

125/130 cm CSIYH - 1. H. Kierznowski a Qualito Z, 2. M. Rodová a Conthaquick
130 cm CSI-J - 1. S. Vingrálková a Celana Z
140 cm CSIU25 - 1. T. Šalková a Frascati Van Ter Hulst
150 cm CSI3*-W -  1. J. Sprehe a Solero 79, 10. J. Štětina a Verdi S
145 cm CSI3*-W - 1. M. Kazmierczak a Helia Van De Heihoek

 

Čtvrtek - Tisková zpráva
130 cm - 1. K. Papoušek a Loki
6-7letí 125/130 cm - 1. K. Papoušek a Great Feeling
140 cm - 1. R. Turchetto a Baron (ITA), 6. O. Zvára a Cardiff Dwerse Hagen Z
135-140 cm U25 - 1. M. Wechta a Quintus 93, 3. S. Vingrálková a Kas-Sini DC

 

 

 

Online výsledky

 

 

Aktualizace 20. 6.: Tradičně hvězdné obsazení bude mít Světový pohár v parkurovém skákání J&T BANKA CSI3*-W, který bude od čtvrtka hostit areál Equine Sport Centre v Olomouci. Více v tiskové zprávě.

Aktualizace 11. 6.: Soupisky jezdců přihlášených na závody Světového poháru v parkurovém skákání J&T BANKA CSI3*-W Olomouc čítají každoročně dlouho řadu jmen. Letos to se zájmem o účast na tomto mítinku není jinak. Se začátkem června je přihlášeno zhruba 130 účastníků… Tisková zpráva.

Aktualizace 31. 5.: Světový pohár v parkurovém skákání J&T BANKA CSI3*-W Olomouc odpočítává poslední tři týdny do zahájení 5. ročníku, který proběhne ve dnech 21. do 24. června v olomouckém Equine Sport Centru již popáté, a to se záštitou města i kraje… Tisková zpráva

Aktualizace 23. 5.: Pátý ročník mezinárodních parkurových závodů J&T BANKA CSI3*-W Olomouc zařazených do Světového poháru Mezinárodní jezdecké federace odstartuje již za necelý měsíc! Konat se bude od 21. do 24. června 2018 za účasti TOP českých i zahraničních jezdců. Více v tiskové zprávě.

Aktualizace 15. 5.: Mezinárodní jezdecká federace schválila 13. dubna rozpis závodů

Aktualizace 7. 3. 13:45 HOD: Vyšší dotace pro parkurový světový pohár v Olomouci

I když do termínu pátého ročníku olomouckého Světového poháru v parkurovém skákání – J&T Banka CSI3*W Olomouc 2018 – zbývá ještě zhruba tři a půl měsíce, přípravy na tuto akci jsou v plném proudu. Těsně před dokončením je např. rozpis soutěží…

Ten bude mít velmi podobný formát jako v roce 2017, a tak se letos ve dnech 21. až 24. června můžeme těšit na necelé dvě desítky soutěží v šesti túrách. Nejvyšší kategorie závodů CSI3* bude mít tři túry – Silver, Gold a Diamond. Dále jsou vypsané tzv. rundy pro mladé koně (CSIYH1*), juniory (CSIJ-A) a jezdce do 25 let (CSIU25-A).

Jistě příjemnou zprávou pro účastníky, kteří budou usilovat o kvalifikaci do nedělní Grand Prix, je skutečnost, že se navyšuje finanční dotace této hlavní soutěže ze 40 na 50 tisíc eur. „Díky navýšení finančních cen jezdci budou bojovat o více bodů do světového žebříčku Mezinárodní jezdecké federace. Dostáváme se tím totiž do Ranging Group C, tedy o úroveň výše,“ uvedla prezidentka závodů Barbora Valštýnová.

„Kromě dotací a bodů do Světového poháru budou někteří jezdci ve Velké ceně usilovat ještě o splnění kvalifikačních limitů pro letošní Světové jezdecké hry v americkém Tryonu, nebo na mistrovství Evropy v nizozemském Rotterdamu 2019. Kvalifikační soutěže jsou vypsané i v kategoriích pro juniory a mladé jezdce. Junioři budou bojovat o potenciální účast na evropském šampionátu ve francouzském Fontainebleau, jezdci do 25 let pak do letošního finále European Youngster Cupu U25,“ doplňuje ředitelka závodů Klára Damborská.

Organizátoři pro pátý ročník J&T Banka CSI3*W Olomouc 2018 chystají již tradičně řadu zajímavostí a novinek. Každoročně se zlepšuje např. zázemí pro účastníky, diváky či VIP hosty. Letos přijde na řadu zlepšení podmínek pro sbor rozhodčích a zástupce jednotlivých ekip, neboť u kolbiště bude vybudována zcela nová věž rozhodčích, v jejímž přízemí se nachází také kancelář závodů. „Nová věž i show office budou prostornější a nabídnou komfortnější a modernější prostředí,“ doplňuje Veronika Michálková, ředitelka areálu Equine Sport Center Olomouc, kde se závody Světového poháru v parkurovém skákání každoročně konají.

 

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.