Domácí vítězství Nesvačila ve Slatiňanech. Muchová zůstává neporažena.

Druhým kolem pokračoval ve Slatiňanech Zimní jezdecký pohár spřežení. V soutěži singlů zůstává neporažena Kateřina Muchová. Hlavní kategorii ovládl domácí reprezentant Národního hřebčína Kladruby Jiří Nesvačil junior.

Jezdecká hala ve Slatiňanech v sobotu 11. února doslova praskala ve švech. Před zcela zaplněnými ochozy bojovali vozatajové o druhý bodový příděl v rámci devátého ročníku Zimního jezdeckého poháru. 

Osmnáct účastníků měla kategorie jednospřeží. První rozjížďka vyšla velmi dobře reprezentantce Národního hřebčína Kladruby Kateřině Neumannové, která nechybovala a díky času 79,91 postupovala do druhého kola soutěže z druhé pozice. I když v něm zopakovala téměř totožný výsledek, tentokrát to byl až pátý výkon v pořadí a 160,63 bodů ji zařadilo na konečné páté místo. 

O 32 setin ji předstihl Vladimír Štursa, jenž také neshodil ani jeden míček a dokončil tak celé klání bez penalizace. To nebyl případ Lucie Kurkové. Ta ve druhé jízdě výrazně zrychlila, a i když jednou chybovala, byla přesně o jeden bod lepší než Štursa. Brala tak body do žebříčku za třetí místo. 

Aleš Klička měl sice jedno shození v prvním kole, ale pak už při něm sportovní štěstí stálo a skóre 156,28 mu stačilo na pomyslné stříbro. Od prvenství jej ovšem dělilo přes osm bodů. Právě o tolik byla lepší Kateřina Muchová. Po triumfu v Hradištku tak opět zapisovala plný počet pohárových bodů a je tak jasné, že tato jezdkyně bude do březnového finále v Královicích u Slaného vstupovat z pozice lídra. Do celkového pořadí se totiž započítávají vždy dva nejlepší výkony z kvalifikací a finálový výsledek. 

„Tentokrát bylo pro mě těžší vyhrát než před dvěma týdny, jelikož kobyla stála týden v ohradě a já se dnes v noci vrátila z Dolomit. S Frenou jsme si to však obě užily. Bylo super, že trať byla postavená tak, aby se dalo jet dopředu. Zároveň to bylo trochu zrádné, hlavně dvanáctka byla dost nebezpečná,“ zhodnotila. Po dvou kolech je na druhém místě za Kateřinou Muchovou Alena Brixová s třinácti body. Jedenáct bodů zařadilo Milana Domese na průběžný druhý řádek. 

V kategorii dvojspřeží musel být zklamaný z nepovedeného prvního kola Petr Vlašic, neboť druhou jízdu vyhrál, ale v celkových součtech byl až šestý. O příčku výš skončil domácí vozataj Vladimír Moudrý, ale mohl by na tom být o poznání lépe, neboť kdyby neudělal chybu v druhém kole, byl by mezi nejlepší trojicí. Stupně vítězů unikly i bezchybnému Robertovi Olbrichovi, jemuž chyběla spíš rychlost v zahajovacím kole. Stačilo by přidat o 55 setin sekundy a mohl být třetí. Takto se z tohoto umístění radoval Milan Komárek. Tento jezdec předváděl jízdy, které z hlediska času byly srovnatelné s pozdějším vítězem. Jenže napoprvé jednou chyboval. 

Naopak Petrovi Myslíkovi nevyšel až závěr, do něhož vstupoval z první pozice. Chybou se sice připravil o pohárové vítězství, ale díky zisku devíti bodů vede žebříček dvojspřeží se 17 body. O bod méně má loňský šampion Zimního jezdeckého poháru Milan Domes, a to právě díky triumfu ze Slatiňan, k němuž se dopracoval dvěma precizními jízdami v čase lehce přes 84 sekund. 



Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.