Exkurze: Na MS dvojspřeží do Topolčianek nebo na Hengstparade do Moritzburgu?

Ve dnech 29. 8. – 1. 9. 2013 uspořádá Národní hřebčín v Topolčiankách Mistrovství světa ve dvojspřeží. Kromě individuálních cest je připravována i organizovaná exkurze.

Aktualizace 19. 8. 18:00 HOD: Začátek září se blíží a s ním i 2 akce, o kterých informujeme v článku. Pořadatel nabízí ještě posledních pár míst.

Aktualizace 1. 6. 10:30 HOD: Přidána tisková informace Exkurze na Hengstparade do Moritzburgu


Moritzburg leží nedaleko Drážďan a již dlouhá desetiletí je tamní hřebčinec organizátorem tzv. Hengstparade, velkých a slavných jezdeckých dnů. Řada jezdců, chovatelů a příznivců koní toto místo již mnohokrát navštívila, ale každoročně je co obdivovat.

Proto se i v roce 2013 připravuje další cesta na tuto krásnou jezdeckou slavnost. V programu se nejčastěji představují koně plemen německý jezdecký kůň, těžký teplokrevník, jihoněmecký chladnokrevný kůň a hafling. Často je však program doplněn i o další plemena, krátké sportovní prezentace nebo o ukázky v dobových kostýmech.

Samotný program začíná až ve 13 hodin, ale v dopoledních hodinách od 9 do 11 hod. je možná individuální návštěva hřebčince. Pak se toto místo uzavírá a v mezičase mají návštěvníci možnost zajít se podívat k impozantnímu vodnímu zámku, který v moderní době proslul především tím, že se tam filmovala část nesmírně oblíbené pohádky Tři oříšky pro Popelku. Dále je tam možnost občerstvení a také výběru jezdeckých potřeb či upomínkových předmětů v mnoha stáncích.
Akce se uskuteční v sobotu 7. září 2013. Trasa cesty začíná v Pardubicích a přes zastávku v Kladrubech nad Labem a v Praze pokračuje do Moritzburgu. Cena se skládá ze dvou položek (700,- Kč a 16,- Euro). Přihlášky do 2. 7. 2013 zde nebo mailem lenka@gotthardova.cz.

Původní text ze dne 31. 5. 20:00 HOD:

Exkurze na MS dvojspřeží do Topolčianek

Mistrovství světa v soutěžích spřežení oscilují okolo naší země – již mnohokrát byla v Německu, v Rakousku, v Maďarsku či v Polsku – a poprvé je taková akce na Slovensku.

Délka trvání tohoto podniku je tradiční a zahrnuje čtyři dny, přičemž ve čtvrtek a v pátek se jezdí drezury, v sobotu maraton a v neděli překážková jízda, kterou doplní ještě slavnostní závěrečný ceremoniál.

V průběhu loňského a letošního roku se jezdci dvojspřeží snažili získat kvalifikace na tuto událost nejvyššího významu. Kdo pojede za ČR na Slovensko, bude rozhodnuto zřejmě až po CAI-A Nebanice (11. – 14. 7.).

Cesta

Exkurze na MS do Topolčianek začne až ve čtvrtek pozdě večer, takže budou k vidění páteční drezury a kompletní sobotní a nedělní program. Ubytování se snídaní je zjištěné v hotelu v Nitře. Rovněž jsou zajištěné vstupenky na všechny tři dny (pátek a neděle na tribuny).

Pokud zbyde čas, bude možné obdivovat i topolčianský zámek, který byl v době 1. republiky oblíbeným letním sídlem našeho prvního čs. prezidenta T. G. Masaryka.

Přihlásit se můžete zde  nebo na lenka@gotthardova.cz a to do 2. 7. 2013. Cena se skládá ze dvou položek (1000,- Kč + 60,- Euro). Nenechte si ujít příležitost zúčastnit se významné sportovní akce a přijeďte podpořit naše závodníky.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.