Finále Poháru národů 2018 - Barcelona: Finále pro Belgii

Ve dnech 5. - 7. října se v Barceloně uskuteční již po šesté v řadě finále série Poháru národů 2018. Během tří dnů se na olympijském stadionu Real Club de Polo de Barcelona uskuteční šest soutěží. Závodů se zúčastní celkem 18 týmů. Seznam přihlášených najdete uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam přihlášených | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Neděle

V napínavém nedělním finále, kterého se zúčastnilo prvních osm týmů z pátečního prvního kola, se z vítězství radovala Belgie. Vítěznou jízdu finálem započal bezchybným parkurem Niels Bruynseels. Pieter Devos a Jos Verlooy však chybovali hned třikrát. O vítězství Belgie tak rozhodl až poslední Nicola Philippaerts čistou jízdou. Belgie tak zvítězila s 12 trestnými body. Druhé místo obsadila Francie (16 tr. b.) a třetí Irsko (16 tr. b.). Kompletní výsledky najdete zde.

 

Sobota

V sobotním Challenge Cupu zvítězil tým Německa s pěti trestnými body na svém kontě. Druhé místo obsadil tým USA (9 tr. b.), třetí pak skončila Brazílie (10 tr. b.). 

Pátek

"Již jsme zvítězili!" prohlásil šéf rakouské ekipy Marcus Wallishauser poté, co jeho tým po prvním kole dokončil na děleném prvním místě společně s Itálií. Oba týmy inkasovali shodně pouze jeden trestný bod za čas. O třetí místo se dělí Švédové, Belgičané a Nizozemci (4 tr. b.). Výsledky prvního kola najdete zde.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.