GALOPS® míří do České jezdecké federace

ČJF si již v loňském roce dala za cíl zlepšit vzdělávání jezdců a trenérů. Z tohoto důvodu byla oslovena Francouzská jezdecká federace (FFE), protože její systematičnost v oblasti vzdělávání patří k těm nejvíce propracovaným a je hojně využívána po celém světě. Také díky tomu se jezdectví ve Francii těší velké oblibě (je tam dokonce po fotbalu a tenisu třetím nejvýznamnějším sportem). POZOR: Nezaměňovat GALLOPS® s programem na zpracování výsledků Gallop od firmy ACE Design.

Přijměte tedy prosím pozvání 30. ledna 2016 do Brna, kde se uskuteční na půdě francouzské aliance první ze série seminářů věnovaných francouzskému vzdělávacímu systému jezdců „GALOPS®“ pod vedením manželů Sylvie a Reného Prokešových, držitelů atestace ENE z francouzské Cadre Noire de Saumur (Cadre Noir de Saumur je nejprestižnější francouzská jezdecká škola, která staví na tradičních jezdeckých přístupech a je zapsaná na seznamu kulturního dědictví UNESCO), pořádaný ve spolupráci se vzdělávací komisí ČJF, jejíž členka, Alžběta Mašková, byla pověřena navázáním spolupráce s FFE.

Zkoušky Galops jasně definující cíle, jenž mají být dosaženy při výcviku jezdce, a pomáhají tak ke snadnější orientaci na stupnici vzdělání. Umožňují jezdci poznání koně jako živé bytosti s jejími psychickými i fyzickými potřebami a získání jistoty nejen v sedle ale i v přístupu ke koni. Jejich první čtyři stupně, které budou na semináři podrobně představeny, by se měly stát základním stavebním kamenem změn ve vzdělávání v jezdeckém sportu v České republice.

Další podrobnosti a plán zavádění v ČR budeme průběžně uveřejňovat v závislosti na vývoji jednání vzdělávací komise s FFE.

Pozvánka

 

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.