Global Champions míří na Miami Beach. S Prague Lions odcestovala i Anna Kellnerová

Parkurovou sérii Global Champions čeká jedna z nejatraktivnějších zastávek sezony. Druhé kolo se uskuteční na slavné Miami Beach, pár metrů od břehu Atlantického oceánu. S klisnou Catch Me If You Can a valachem Silvertonem G se ve floridské metropoli představí i Anna Kellnerová.

Longines Global Champions Tour a Global Champions League se letos opět vrací na Miami Beach. Parkurové závody nejvyšší úrovně CSI5* se uskuteční od 14. do 16. dubna doslova pár metrů od břehu Atlantického oceánu. Jedná se o jednu z nejpozoruhodnějších destinací pro parkurové skákání na světě, kde mají diváci tam volný vstup přímo z pláže a mohou se jít v přestávkách mezi soutěžemi osvěžit do šplouchajících vln. 

Chybět nebude lídr celkového pořadí LGCT Ludger Beerbaum, který ovládl první kolo v katarském Dauhá. O obhajobu vítězství z roku 2019, kdy se zde konala série Global Champions naposledy, se bude pokoušet Pieter Devos. Ten je od letošního roku součástí týmu Prague Lions a díky čtvrté příčce z Dauhá ztrácí v celkovém pořadí pouhých sedm bodů na Beerbauma. Prague Lions bude zastupovat i Česka Anna Kellnerová. Přihlášené má dva koně – klisnu Catch Me If You Can a valacha Silvertona G. Také ona má na Miami Beach pěkné vzpomínky, neboť zde v roce 2018 vybojovala s Gercem Schröderem první místo v Global Champions League.

Těžkou konkurenci tvoří například dvojnásobná vítězka LGCT Grand Prix Miami Beach Edwina Tops-Alexander a šampion LGCT z let 2018 a 2019 Ben Maher. Oba se budou snažit nastartovat tím nejlepším možným způsobem svoji cestu za ziskem dalšího titulu šampiona. Američtí fanoušci budou moci fandit domácím hrdinům, mezi které se řadí Georgina Bloomberg, Jessica Springsteen, Margie Goldstein-Engle, Laura Kraut, Spencer Smith, Kent Farrington a mnoho jiných. Mezi další světová jména na seznamu účastníků patří Nicola a Olivier Philippaertsovi, Nayel Nassar, Christian Ahlmann, Daniel Deusser, Darragh Kenny, Denis Lynch, Shane Breen a Maikel van der Vleuten.

Kromě boje o prémii 300.000 eur v Longines Global Champions Tour Grand Prix jednotlivců budou jezdci usilovat o zlatou vstupenku do Super Grand Prix konané během listopadové GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně. V té se vítězové jednotlivých velkých cen utkají o pohádkovou dotaci v celkové výši 1,25 milionu eur. Podrobnosti o programu nadcházejícího mítinku jsou na webu www.gcglobalchampions.com. Více o připravované galashow světového parkuru GC Prague Playoffs najdou zájemci na adrese www.pragueplayoffs.com.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.