Grand Prix CSI**-W Pezinok: Z. Zelinková druhá

Ve čtvrtek 6. září začínají v Pezinku dvouhvězdové mezinárodní závody se soutěží Světového poháru 36. Poštová banka-Peugeot Grand Prix O malokarpatský strapec. Na závody se chystá velmi početná a kvalitní česká ekipa, včetně vedoucího žebříčku Pavo Poháru Jezdectví Aleše Opatrného, jezdkyně roku 2011 Zuzany Zelinkové nebo úřadujícího mistra ČR Josefa Kincla. Soutěží pro juniory a mladé jezdce se zase účastní čeští reprezentanti L. Strnadlová, L. Krulichová, A. Půlpánová, T. Šalková nebo K. Kubrická.

Aktualizace 10. 9. 10:30 HOD: Z. Zelinková a Luka´s Ninja skončili na druhém místě v GP. Probojovali se do rozeskakování s dalšími 5 dvojicemi, nejrychlejší čas a bezchybnou jízdu docílil Stefan Eder a Chili van Dijk NRW. Jako šestý s chybou a druhým nejrychlejším časem rozeskakování skončil Z. Žíla a Cavalino. V neděli se česká výprava dočkala tří druhých míst: ve finále střední túry na úrovni 140 cm O. Zvára a Aron 8,  malé túře M. Šoupal a Ugue du Paddock a v GP pro děti F.  Kolowrat-Krakovská s Tarolou. Třetí místo v juniorské GP obsadila T. Šalková a Merra.

Sobotní program přinesl české ekipě vítězství dvě, v Big Tour A. Opatrného a Nobela, v poslední šanci Z. Žíly a Cavala.

Aktualizace 8. 9. 11 HOD: Zatím jsme se dočkali 2 českých vítězství, a sice v kategorii pro pětileté koně. Ve čtvrtek v ní zvítězil M. Řezníček a Sibelius před dvojicí K. Polák a Clinnus, ta v pátek zase vyhrála. V první soutěži Big Tour zvítězil A. M. Bauer před Stefanem Ederem, nikdo z Čechů neabsolvoval parkur bezchybně, chyboval v nejrychlejším čase a skončil 27. A. Opatrný v sedle Zandira. Zde najdete výsledky i startovní listiny.

Aleš Opatrný ukončil angažmá v Rakousku a nebude se již objevovat v sedle koní Michaela Steinbrechera. Do sedla Alešova nového koně Zandira by si měla v Pezinku sednout jeho přítelkyně Natálka Roučková.

V Pezinku startuje také Vladimír Tretera, který vede od poloviny srpna výcvik koní v JO La Bohéme Zduchovice.

Mnoho jezdců také startuje v túře YH s mladými koňmi, jako třeba Ondřej Zvára, Kateřina Mestenhauserová nebo Rudolf Doležal, v soutěži pro děti nastupuje se třemi koňmi F. Kolowrat-Krakovská. S dalším z jejích koní (Ugue de Paddock) je však přihlášen její trenér Martin Šoupal.

Stránky pořadatele jsou zde.

 

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.