Japonsko se kvalifikovalo do Ria těsným rozdílem

Celkem 21 jezdců z 11 zemí soutěžilo 11. září při 2* Grand Prix v rámci závodů CDI4* v Gestüt Peterhof v německém Perlu o olympijské kvalifikace. O jedno místo na Olympijské hry do Rio de Janeira se utkala také družstva – Japonsko a Jižní Afrika. Kdo vše se kvalifikoval? V článku najdete také video s jízdou vítězné Isabell Werth.

Kvalifikace byla otevřená pro jezdce z FEI olympijské skupiny F, G a C – Kazachstán, Kyrgystán, Turkmenistán a Uzbekistán.

V boji o jediné kvalifikační místo družstev se strhl napínavý souboj mezi Japonskem a Jižní Afrikou. Tým Japonska nakonec dokázal zvítězit velice těsným rozdílem 0,06 procentního bodu. Pro zklamané Jihoafričany bylo však malým utěšením, že se Tanya Seymour po výborné jízdě s Ramoneurem dokázala kvalifikovat v jednotlivcích na olympijské hry. Druhé volné místo do Ria získala korejská jezdkyně Dongseon Kim v sedle koně Bukowski.

Kompletní výsledky najdete zde

Seznam kvalifikovaných družstev na Olympijské hry 2016 v Rio de Janeiro: Austrálie, Brazílie, Francie, Německo, Velká Británie, Japonsko, Nizozemsko, Španělsko, Švédsko, USA

 

Grand Prix Special (CDI4*) vyhrála německá jezdkyně Isabell Werth na koni Emilio. Podívejte se na její jízdu ve videu.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.