Jarda Hatla se svými koňmi vybojoval 4. a 10.místo v německém Salgenu

Do německého Salgenu dorazil Jaroslav Hatla se dvěma osmiletými koňmi z nichž zkušenější Alvar nastoupil v CIC** a letošní přírůstek v týmu Horse Academy jménem Westwinds Diego do soutěže úrovně CIC*.

Jaroslav Hatla s Alvarem.


Během třech opravdu nabitých dní se na kolbištích 60 km od Mnichova vystřídalo přes tři stovky koní v různých soutěžích, kromě soutěžících převážně z bayernského regionu, jehož oblastní mistrovství seniorů i juniorů se zde odehrávalo,nastoupili i jezdci z Rakouska, Švýcarska a Polska, ale i Itálie. Program byl řazen téměř podle aktuálních možností upravených sportovišť, a tak soutěžící museli obezřetně sledovat i stále se měnící program soutěží, aby byl zajištěn hladký třídenní průběh.

Hatla

Letošní přírůstek v týmu Horse Academy jménem Westwinds Diego s Jaroslavem Hatlou.


Program mezinárodních soutěží následoval v pořadí drezury, skokové soutěže a  závěrečné nedělní cross country. Ze 45 přihlášených v CIC* se Jarda s Diegem posouvali ze 23. pozice po drezurách postupně po bezchybném parkuru a nejrychleji a nejstylověji zajetém cross country, kterému tleskala většina diváků, na konečné 10. místo s 56,10 body, což bylo hodnocení po drezurách. Zkušenější Alvar  z 51 přihlášených měl výchozí pozici téměř totožnou. Ze 27. místa po drezurách bojovali s Jardou až na nedělní konečnou 4. pozici s 59,40 body, kterou zaslouženě získali po učebnicovém parkuru a boji o čas v crossu. Alvar byl jediným koněm, který se dokázal takto posouvat vzhůru, převážně německé dvojice držely po výborných drezurách své pozice.

Hatla

Ještě jednou Westwinds Diego s Jaroslavem Hatlou v crossu...


Radimovický tým v čele s Jardou je nadšený ze začátku mezinárodní sezony a věří, že nejen s mladými koňmi, kteří průběžně na závodech v Čechách získávají zkušenosti, ale i s Alvarem a Diegem budou důstojně reprezentovat ČR v zahraničí.

Hatla

...a na parkuru.


V CIC* ještě pěkně zajeli Petr Pejřil - 17. místo a Jana Vobořilová –19. místo viz www.vsestrannost.cz. Na úrovni CIC** se v druhé polovině pole umístili Martin Maivald, Pavlína Pejřilová a Mirka Záveská. V kategorii juniorů CIC*J ze 36 přihlášených 17. místo obsadila 18letá Anna Makovská s Goldie. Více na www.rvz-salgen.de.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.