Jezdecký klub Czech Equestrian Team zahájí sezonu s novým týmem

Od září roku 2013 je členem České jezdecké federace nový jezdecký klub s názvem Czech Equestrian Team (CET), jehož zakladatelem je stejnojmenná akciová společnost. Zázemí si CET prozatím buduje v pronajatém jezdeckém areálu v Radimovicích u Velkých Popovic. Klub byl založen s cílem podporovat jezdecký sport v České republice na nejvyšší závodní úrovni v juniorských i seniorských kategoriích, a také jeho rozvoj, včetně různých soutěžních a vzdělávacích aktivit.

Aktualizace 12. 3. 8:40 HOD: CET spustil nové webové stránky. Jezdci týmu jsou A. Opatrný, J. Hatla, N. Roučková a A. Kellnerová. Nové stránky najdete zde.

 

Původní tisková zpráva ze 13. 12. 2013:

Od září letošního roku je členem České jezdecké federace nový jezdecký klub s názvem Czech Equestrian Team (CET), jehož zakladatelem je stejnojmenná akciová společnost. Zázemí si CET prozatím buduje v pronajatém jezdeckém areálu v Radimovicích u Velkých Popovic. Klub byl založen s cílem podporovat jezdecký sport v České republice na nejvyšší závodní úrovni v juniorských i seniorských kategoriích, a také jeho rozvoj, včetně různých soutěžních a vzdělávacích aktivit.

Závodní tým Czech Equestrian Team tvoří jezdci, kteří již dosáhli významných úspěchů na mezinárodním poli. Postupně se zvyšuje počet koní patřících do této stáje, a to především importem ze zahraničí. Jezdecký klub si stanovil velmi ambiciózní sportovní cíle – účast v závodech Světového poháru, na Světových jezdeckých hrách v Normandii a úspěšnou kvalifikaci jezdců na nejbližší letní olympijské hry, které se budou konat v brazilském Rio de Janeiro v srpnu 2016.

Czech Equestrian Team budou v nové sezóně reprezentovat především tito jezdci:

Jaroslav Hatla, disciplína všestrannost
Jezdectví se věnuje od svých deseti let. Je několikanásobným mistrem ČR ve všestrannosti i v parkurovém skákání, vavříny sbíral již v juniorských kategoriích. Dvakrát startoval na olympijských hrách - v roce 2004 v řeckých Athénách vybojoval 22. místo s ryzákem irského původu Kyrennejennalla’s Boy, v čínském Pekingu ho z bojů vyřadilo zranění teplokrevné klisny Karly.

Aleš Opatrný, disciplína parkurové skákání
K jeho největším úspěchům prozatím patří účast ve Finále světového poháru v roce 2003 a 2005 a titul mistra Evropy mladých jezdců z roku 2000. V roce 2013 dvakrát uspěl v náročných závodech kategorie CSIO3* v Poznani a Sopotech, kde na koni Zidande obsadil 3. místo. S koněm Caramouche, který vyniká velkou skokovou schopností, zvítězil ve Světovém poháru v soutěži Grand Prix v Celje. Je mnohonásobným držitelem titulu mistr ČR.

Jezdecký klub Czech Equestrian Team se bude věnovat podpoře těchto jezdců s důrazem na jejich úspěšnou účast na mezinárodních jezdeckých závodech.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.