Pecínov našel nového majitele

Známý hotelový areál s jízdárnou v Pecínově poblíž Benešova u Prahy má po třech letech nového vlastníka. Český investor chce zachovat původní funkci pecínovského areálu včetně jízdárny a ustájení koní. Aktualizace 12. 3. 8:35 HOD: Nový vlastník spouští webové stránky.

Aktualizace 12. 3. 8:35 HOD: Nový vlastník spouští webové stránky.

 

Původní článek:

„Přestože se pecínovský komplex těšil v Česku dobrému renomé, bylo složité nalézt vhodného zájemce. Takového, aby nekupoval areál pouze kvůli spekulaci a šlo mu o více než jen o to udělat dobrý obchod,“ říká manažer z Naxosu Michal Skuhra, který měl transakci na starosti. „Nakonec se našel velmi seriózní český kupec. Ten chce areálu po letech úpadku vdechnout nový život. Jsem přesvědčen, že komplex byl předán do těch nejlepších rukou,“ dodává.

Areál, jenž se prodával kvůli insolvenci dřívějšího vlastníka, byl ještě před několika lety populární díky luxusnímu hotelu stejně jako proslulému chovu koní, tenisovým turnajům a impozantní rozloze poskytující velký prostor pro jezdectví i další sporty. Celková výměra jeho pozemků je 712 820 metrů čtverečních. Nachází se uprostřed přírody zhruba 50 kilometrů od Prahy. Sestává převedším ze čtyř architektonicky hodnotných budov tvořících obdélník. Mezi nimi dominuje hotel s kapacitou 120 lůžek a pokoji ve viktoriánském a gregoriánském stylu a také restaurace, která vznikla z barokní budovy původní sýpky a zachovala si styl takzvaného selského baroka.

Další část rozsáhlého areálu tvoří mimo jiné moderní krytá jezdecká hala, parkúr, tenisové kurty, tři rybníky a výběh a pastviny. Tradice tamního chovu koní sahá až do 18. století do dob panování rakouské císařovny Marie Terezie, kdy už zde byl hřebčín. Tehdy se tu chovali koně především pro armádu. V době nedávno minulé se stal Pecínov známým i díky velmi kvalitnímu chovu fríských koní vhodných mimo jiné na drezúru.

 

 

 

 

 

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.