Český drezurní pohár 2017: změna termínů

Už podvanácté se v příštím roce uskuteční Český drezurní pohár (ČDP), závodní podnik, kterého se pravidelně účastní česká jezdecká špička. Finálovou účast si budou moci soutěžící zajistit v sedmi kvalifikačních kolech pořádaných napříč republikou. První závody se budou konat o víkendu 6.–7. května v areálu JS Equitana Martinice, která je zároveň hlavním pořadatelem celého poháru včetně finále. Vyvrcholení ČDP se zde uskuteční 7.–10. září. Aktualizace 20. 12. 16:30 HOD: Kvůli změně termínu MČR v drezuře byly změněny také termíny některých kol ČDP 2017. Více uvnitř.

Aktualizace 20. 12. 16:30 HOD: Zpráva pořadatelů - Rádi bychom vás tímto informovali o úpravě harmonogramu dvou kvalifikačních kol Českého drezurního poháru 2017. Důvodem je další změna termínu MČR v drezuře 2017. Změna se týká jezdeckých center Grunt Galatík Těšánky a Kralovický Dvůr. Omlouváme se za vzniklé komplikace.

 

 

 

Původní zpráva

Mezi pořadateli ČDP se v příštím roce nově objeví Jezdecké centrum Královický dvůr, které se nachází jen 15 minut jízdy od pražského letiště Václava Havla směrem na Chomutov. Moderní areál pořádá pravidelně hobby i oficiální závody a jezdcům i koním nabízí profesionální sportovní zázemí a komfort. K dispozici je velké venkovní kolbiště o rozměrech 60x70 metrů, venkovní opracoviště o rozměrech 25x60 metrů a krytá hala o rozměrech 25x60 metrů s tribunou. V současné době pracují pořadatelé na finální podobě pravidel platných pro ročník 2017, podrobnosti zveřejní na začátku příštího roku.

Finále ČDP se stejně jako letos uskuteční v rámci druhého ročníku Czech Equestrian Masters, jezdeckého podniku, který propojuje profesionální sport a zábavnou show. Už letošní premiéra Czech Equestrian Masters ukázala, že tato kombinace jezdeckých disciplín, tedy parkuru, drezury a pony skákání dětí, je mimořádně atraktivní a soutěžícím dává možnost závodit před zaplněnými tribunami a bouřlivými reakcemi diváků. Stejně jako letos se počítá i se zpestřením v podobě soutěže družstev, kterou ocenily především děti, jež mohly závodit za jeden tým společně s dospělými jezdci.

Harmonogram kvalifikačních kol ČDP 2017

Equitana Martinice 6. - 7. 5.

Farma Borová 27. - 28. 5.

JK Panská Lícha 10. - 11. 6.

Resort Zduchovice 23. - 25. 6.

Královický Dvůr 12. - 13. 8. 5. - 6. 8.

Grunt Galatík Těšánky 15. - 16. 7. 12. - 13. 8.

JO Agro Cheb Nebanice 18. - 20. 8.

Equitana Martinice - FINÁLE 7. - 10. 9.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.