Martinický týden: Od finále ČŠMK k dvouhvězdovému T

Tento týden končí letošní sezona na kolbišti Equitana v Martinicích. připraveno je nejen závěrečné finále Českého šampionátu mladých koní (14. - 15. 9.), ale také vrcholí seriál Mercedes Benz Jump Tour 2010 (17. - 19. 9.), přičemž v neděli se navíc koná Velká cena Kamono Granit na úrovni dvouhvězdového T o celkovou dotaci 80 000 Kč. Dá se očekávat, že k boji o mety nejvyšší opět nastoupí česká špička, někteří jezdci dokonce do tohoto luxusního areálu jeli rovnou z VC Hořovic.

V dějišti mistrovství ČR seniorů se opět scházejí jezdci, aby bojovali o mety nejvyšší. nejdříve se představí mladí koně ve finále šampionátu. Výsledky a startovní listiny najdete zde.

Aktualizace 19. 9. 20.00 HOD: V dnešních finálových soutěžích zvítězili N. Crnková a Congo King Gain a J. Luža s Ronaldem-S. Zatímco ve finále Mercedes Benz Jump Tour na úrovni dvouhvězdového S jako jediná dvojice abslovovala finále bez trestných bodů právě vítězná dvojice, ve Velké ceně Kamono Granit (dvouhvězdové T) se bojovalo mezi nejrychlejšími třemi dvojicemi zatíženými jednou chybou ze základního parkuru. Jediná bezchybná ze základního, V. Krajníková s Cikádou, totiž jako poslední startující finále dvakrát chybovala na předposledním a posledním skoku. Umístila se tak s penalizací za čas (celkem 9 tr. b.) na čtvrtém místě. Před ní jako třetí skončil J. Studnička s Magic Boyem, na druhém místě S. Motygin se Zoe de Liebri Z a nejrychlejší čas docílil J. Luža s Ronaldem-S, který překvapivě v základním kole chyboval. Parkur byl sice postaven na minimálně možné úrovni dvouhvězdového T, přesto pokročilost sezony vykonala své a na parkurech se celkově dost chybovalo, ovšem naštěstí panovala dobrá nálada a tak bylo celé odpoledne takovou pěknou tečkou za letošní martinickou sezonou. Nyní jsou Martiničtí zvědaví, jak rozhodne Rada ČJF o místě konání mistrovství seniorů v roce 2011, pakliže by jednání proběhlo v jejich prospěch, chtěli by úroveň závodů oproti již tak podařenému letošku opět pozdvihnout. A kdo má chuť letos do Martinic přeci jenom zavítat, 4. prosince může navštívit Mikulášskou zábavu.

Vítězný J. Luža - Ronaldo-S a majitel koně J. Schneider st. Foto M. Motygin

Aktualizace 18. 9. 20.55 HOD: V S zvítězila L. Gladišová s Irrasem, v ST porazil L. Jandourek s Casiem Karsit J. Lužu s Land Rebelem-S.

Aktualizace 17. 9. 21.30 HOD: Přidán odkaz na páteční fotogalerii Terezy Bezroukové.

Aktualizace 16. 9. 10.30 HOD: Startovní listiny na páteční soutěže najdete zde.

Aktualizace 16. 9. 10.20 HOD: Šampiony se stali: čtyřletých Granora s Ing. Š. Pospíšílovou, pětiletých Express-Xie Novum s J. Šímou, šestiletých Starnato s K. Papouškem a sedmiletých Atomic-S s J. Štětinou. Přidán odkaz na středeční fotogalerii T. Bezroukové, článek připravujeme do říjnového Jezdectví.

 

Aktualizace 14. 9. 20.30 HOD: Pod článek přidán odkaz na fotogalerii T. Bezroukové.

 

O víkendu se konají závody nazvané Velká cena Kimono Granit. Startovní listiny a výsledky naleznete zde, samozřejmě budeme na místě také osobně, takže se můžete těšit na aktuální zpravodajství. Není jistě tajemstvím, že Martiničtí po letošním úspěchu opět žádají Českou jezdeckou federaci o pořádání MČR 2011, ovšem žádost podala také Farma Ptýrov a La Boheme Zduchovice. Jednání rady 22. 9. tak bude velmi napínavé. Zatímco o skokové mistrovství je, jak vidíte, široký zájem, podle našich informací nikdo prozatím nepožádal o drezurní mistrovství, které letos provázely problémy.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.