Mistrovství České republiky skoky Martinice 2017 - mistry Jihočeši, Václav Nágr, Lucie Strnadlová a Zuzana Zelinková

V termínu 13. až 16. července se v Martinicích u Příbrami koná mistrovství České republiky ve skocích kategorií jednotlivci, ženy, mladí jezdci a družstva. Sbor rozhodčích působí pod vedením Markéty Šveňkové, stavitel parkurů Marco Behrens dorazil z Německa. V článku najdete rozpis a sportovně technické podmínky. II. kola výsledky uvnitř Časopis Martinický mistrák sobota / neděle

MEDIÁLNÍM PARTNEREM JE ČASOPIS JEZDECTVÍ

Těšte se na místní zpravodaj Martinický mistrák!

MARTINICKÝ MISTRÁK SOBOTA 15. 7. 2017

MARTINICKÝ MISTRÁK NEDĚLE 16. 7. 2017

PROGRAM NEDĚLE:

8 HODIN POSLEDNÍ ŠANCE

10:30     MLADÍ JEZDCI

12:30     ŽENY

15:00     JEDNOTLIVCI

Výsledky

neděle

Jednotlivci: Napínavý průběh slibovala také nejnáročnější soutěž. Udrží Zuzana vedení, neudrží? Jak se její start jako posledního ze 14 dvojic blížil, bylo čím dál jasnější, že si bude moci dovolit jet klidně... Trošku jí to ztížil jen Václav Staněk, který jel pomaleji a bezchybně a dovezl si tedy celkem jen 3 trestné body (dnes 2 a v pátek 1), ovšem Zuzana neponechala nic náhodě a s 1 trestným boem po třech kolech v sedle Kleiner Lorda zvítězila! Druhý tedy skončil překvapivě Václav Staněk a třetí dnes s jednou chybou dokončivší Nikola Bielíková s Carthinjem (celkem 9). Bezchybný výkon v soutěži 150 cm podala jen Barbora Tomanová se Sorceress (13 tr. b.), čtvrtý skončil Sergej Motygin s Dylanem (dnes 9, celkem 10), a pátý Rudolf Doležal v sedle Lary Croft (10 tr. b.), klisny českého teplokrevníka, jež získala cenu od přítomného předsedy SCHČT JUDr. Ing. Jaroslava Staňka.  

 

ženy: Po devíti bezchybných jízdách po dvou kolech ani jedna dvojice neudržela nulu na kontě! Nakonec se musely o medaile rozeskakovat jezdkyně se 4 trestnými body, přitom jen dvě z nich dokázaly základní parkur přejít bezchybně. Není tedy náhodou, když nejlepší jízdu v rozeskakování předvedla právě jedna z nich - trojanovická Lucie Strnadlová s Carinou! O kousek pomalejší čas měla druhá Iva Holíková s Luanou T, na čistotu dojela poslední startující Alžběta Vojtková a Capua. Čtvrté místo Veronika Jelínková s Foreverem a pátí loňští mistři Vlaďka Humplíková a Buena Utopia. 

mladí jezdci: Do finálové soutěže nastoupilo pouze 11 dvojic. První (a vlastně i jediný) čistý parkur předvedla Tina Šalková a bělka Frascati, celkem dokončily s 12 tr. b. Další výborný výkon podala Kateřina Málková s Bugattim (1 tr. b.) a čekala s celkem 5 trestnými body, jak dopadnou její soupeři. Následovalo překvapení za překvapením - tři chyby měla Nikola Grünthalová, dvě M. Mžiková, a kolmý skok po vodě shodil i Václav Nágr s Normanem. Vše se zdálo ztracené - ale bohužel Denisa Vegrichtová s Escapem chybovala 4x a Alexandr Baraldi třikrát! Na Alexandra tedy zbyl bronz, stříbro získala K. Málková a vyhrál Václav Nágr. Jak řekl stavitel, "verrückte Finale".....

Čtvrtá skončila T. Šalková a pátý A. Baraldi.

 

sobota

II. kolo mladých jezdců bezchybně 3 dvojice: Václav Nágr a Norman, Alexandr Baraldi a Elamé a Denisa Vegrichtová a Escape.
S 1 trestným bodem Denisa Grünthalová a Leandro S, Michaela Mžiková a Ultimo de Caramel Z, chybu Kateřina Málková s G-Buggati Dwerse Hagen

II. kolo ženy - bezchybných 9 dvojic: A. Vojtková a Capua, Andrea Halíková a Coletta, Sandra Tomaidesová a Princess, M. Refková a Grace Frederica, V. Humplíková a Buena Utopia, D. Tomášková a Sir Sid, T. Mücková a Control Me Karsit, I. Holíková a Luana T, D. Stránská a Vanessa
1 trestný bod H. Pokorná a CV
2 tr. body D. Hrubešová a Lucky 23
3 tr. b. M.Šťovíčková a El Rocco
4 tr. b. L. Strnadlová a Carina, L. Matunová a New Dancer, V. Jelínková a Forever, K. Nechanická a Chesto, I. Eisermannová a Percy

II. kolo jednotlivci - bezchybná Zuzana Zelinková a Kleiner Lord
1 tr. b. R. Doležal a Lara Croft, V. Staněk a Heartbreak ZH, S. Motygin a Dylan
4 tr. b. M. Klus a Al Cambero Eurobit
5 tr. b. J. Skřivan a Flying Star, N. Bielíková a Carthinjo

6. tr. b. N.Roučková a Clintgold

družstva: Ve druhém kole ani jeden z favoritů neudržel svoji pozici a na vedoucí místo se se prodral jihočeský tým zatížený v prvním kolem čtyřmi trestnými body. Druhé kolo jako jediný absolvoval bezchybně a s celkovým výsledkem 4 trestné body zvítězil ve složení Jakub Śtěrba - Warness, Roman Špičák - Cool Mc Flynn, Václav Horký - Asile de Paix P a Jiří Tměj - Linearis DK.

Na druhé místo vystoupalo jedním trestným bodem ve druhém kole a tedy celkovými 5 trestnými body družstvo Prahy ve složení Alex Braldi - Sopranist K, Josef Pařenica - Evergreen P, Alžběta VOjtková a Pinky ay a Barbora Vojtková - Chakito.

O třetí místo se konalo již za deště rozeskakování týmů s 8 trestnými body. Jako první nastoupil severomoravský Jiří Hruška s Oridou M, nasadil laťku vysoko a ani východočeská Kateřina Málková s Cornilsem, ani středočeský Michal Kukačka s Philadelphií na něj nestačili. 

pátek: otevřené 135 cm - V. Nágr a Norman 1, 130 cm - K. Dostálová a Mana 3, 145 cm - Z. Zelinková a Kleiner Lord, 

mistrovské mladí jezdci 1. kolo - 4 bezchybné dvojice (Nágr -Norman, De Jagerová -Cinven, Vegrichtová-Escape, Baraldi-Elamé; ženy 1. kolo - 25 bezchybných dvojic, jednotlivci 1. kolo - jediná bezchybná dvojice Z. Zelinková a Kleiner Lord

družstva: Východočeši a Středočeši 0 tr. b. Severočeši 1 tr. b.

 

Pořadí družstev:

1. Východočeská oblast

2. Karlovarská oblast

3. Jihočeši 1

4. Jihočeši 2

5. Praha 2

6. Středočeši 2

7. Praha 1

8. Středočeši 1

9. Severočeši 1

10. Plzeň 2

11. Severočeši 2

12. Plzeň 1

13. Jihomoravská oblast

14. Severomoravská oblast 1

15. Severomoravská oblast 2

 


Info pro jezdce - prezentace, zahajovací trénink, veterinární přejímka koní, technická porada... 

 

Přihlášení jezdci - mezi ženami bude titul obhajovat Vladislava Humplíková. Z reprezentačního A kádru se MČR zúčastní pouze Zuzana Zelinková.

 

Parkování

Pořadatelé prosí účastníky závodů o dodržování parkovacích zvyklostí v Martinicích - zejména tedy kamiony před halami 3 a 4, osobní vozy s přívěsy v horní části louky nebo pokud jste ubytování v hotelu, pak na hotelovém nádvoří. malé hotelové parkoviště před SENÍKEM bude zcela uzavřeno pouze pro ubytované hosty v hotelu.

 

Doprovodný program

Připraven je doprovodný program mimo kolbiště ( fotokoutek, kartářka, facepainting pro děti, dětský areálek, skákací trampolíny, zkušební jízdy vozy našeho generálního partnera MERCEDES-BENZ). A jako vždy, v sobotu večer PÁRTY MISTRŮ v martinickém SENÍKU, pod taktovkou Ludvíka Jandourka, se speciální cenou pro letošní první mistry v družstvech.


Aktualizace 5. 7.: Posunuta uzávěrka přihlašování boxů na čtvrtek 13.7.2017 do 24.00 hodin. Po této uzávěrce však už nebude žádná další přijata.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.