MČR ve všestrannosti 2016 Pardubice: Mistry Příhoda, Orctová, Pechanová, Kačírková, Haderková, Kozojedová, Vaňková

Mistrovství České republiky ve všestrannosti se poprvé koná pro všechny kategorie společně, a to v termínu 28. až 31. července na dostihovém závodišti v Pardubicích. / Víte, že každé číslo Jezdectví se věnuje všestrannosti a přináší i český žebříček Pavo Pohár Jezdectví všestrannosti? / Celkové výsledky: děti - B. Vaňková a Lipton Sinaj, pony ZL - A. Kozojedová a Charlotte 7, pony L - M. Haderková a Alpinhorse Midnight Princess, družstva - Oblast Praha, ml. junioři - K. Kačírková a Dantés, st. junioři - V. Pechanová a Rosa-P, ml. jezdci - E. Orctová a Bonus 1, senioři - M. Příhoda a Lord 27. Aktualizace 4. 8. 13:45 HOD: Jaké bylo mistrovství? A co na výkony „svých“ jezdců říká předsedkyně východočeské oblasti České jezdecké federace a předsedkyně jednoho ze sborů rozhodčích Markéta Kvapilová?  

ROZSÁHLOU REPORTÁŽ PŘINÁŠÍ ZÁŘIJOVÉ JEZDECTVÍ!

VŠECHNY FOTOGRAFIE Z KROSU NAJDETE NA MICHAELMOTYGIN.ZENFOLIO.COM


Rozpis závodů | Webové stránky

Na FB Jezdectví najdete videaz  krosu

Aktualizace 4. 8. 13:45 HOD: Náročnému maratonu soutěží všech kategorií předcházely dlouhé přípravy, na kterých se podílelo velké množství lidí. Jaké bylo mistrovství? A co na výkony „svých“ jezdců říká předsedkyně východočeské oblasti České jezdecké federace a předsedkyně jednoho ze sborů rozhodčích Markéta Kvapilová? Více v rozhovoru.

 

Výsledky

Kompletní výsledky najdete v kalendáři akcí.

 

Celkové výsledky - Tisková zpráva

děti - B. Vaňková a Lipton Sinaj, pony ZL - A. Kozojedová a Charlotte 7, pony L - M. Haderková a Alpinhorse Midnight Princess, družstva - Oblast Praha, ml. junioři - K. Kačírková a Dantés, st. junioři - V. Pechanová a Rosa-P, ml. jezdci - E. Orctová a Bonus 1, senioři - M. Příhoda a Lord 27.


Po krosu vedli: M. Příhoda s Lordem, E. Orctová s Bonusem, Východočeská oblast, E. Pavlová a Ally, K. Kačírková a Dantes, B. Vaňková a Lipton Sinaj, M. Haderková a Midnight Princess, A. Kozojedová.

Drezura

děti - B. Vaňková a Lipton Sinaj, družstva - Praha, ml. junioři - A. Vyštajnová a Elzar, ml. jezdci - E. Orctová a Bonus 1.

 

Časový harmonogram Mistrovství ČR ve všestrannosti

28. 7. - čtvrtek od 8.00 hod. drezurní zkouška

29. 7. - pátek od 8.00 hod. drezurní zkouška

30. 7. - sobota od 8.00 hod. terénní zkouška

31. 7. - neděle od 7.00 hod. kondiční zkoušky, od 10.00 hod skoková zkouška

31. 7. - neděle dekorování po každé soutěži


Předběžné časy drezurních zkoušek MČR - ČTVRTEK

8:00 drezura družstev 1. + 2. jezdci

11:30 mladší junioři

13:30 mladí jezdci

15:30 děti

 

Předběžné časy drezurních zkoušek MČR - PÁTEK

8:00 starší junioři

9:30 drezura družstev 3. + 4. jezdci

13:00 senioři

15:30 pony ZL

17:00 pony L

 

 

Aktualizace 24. 7. 9:10 HOD: V rámci červencového Mistrovství ČR ve všestrannosti je pro jeho účastníky připraven i doprovodný program. Součástí bude nejen slavnostní
zahájení šampionátu na pardubickém zámku, ale také sportovní a kulturní aktivity.

Největší sláva nastane ve čtvrtek 28. července od 19 hodin. To se totiž na pardubickém zámku uskuteční Slavnostní zahájení Mistrovství ČR ve všestrannosti. Pořádá jej Východočeská oblast České jezdecké federace. „Večer zahájíme slavnostním nástupcem všech účastníků pod vlajkami jejich oblastí, přivítají se s našimi vzácnými hosty. V rámci slavnostního zahájení mistrovství je pak připraven program s ohnivou show, pohanskými tanci i ukázkami historického šermu v podání agentury Pranýř. A máme také jedno překvapení, které se váže na město Pardubice,“ naznačila Markéta Kvapilová, předsedkyně Východočeské oblasti České jezdecké federace. Moderátorkou večera bude Jana Kociánová. Pro hosty bude připraveno také občerstvení na nádvoří renesančního zámku a doprava ze závodiště. „Naše velké poděkování patří Východočeskému muzeu, které nám krásné prostory zámku zapůjčilo,“ dodala Kvapilová.

V pátek 29. července se bude v rámci doprovodného programu sportovat. V cílové rovině se od 18 hodin uskuteční turnaj fotbalových družstev. Smíšené týmy mužů a žen postaví jednotlivé oblasti jezdecké federace a bojovat budou samozřejmě o hodnotné ceny. Fanoušci najdou zázemí na tribunách a v prostorách Dostihového klubu.

Bude se i tančit, a to v sobotu 30. července. Ve vestibulu tribuny D se uskuteční taneční zábava s losováním tomboly. Začátek je ve 20 hodin.

 

Aktualizace 21. 7. 9:00 HOD: Přehled přihlášených jezdců naleznete zde.

Díky dotaci města Pardubice se snižuje cena za ustájení koní v rámci Mistrovství ČR ve všestrannosti. Dostihovému spolku a.s. se podařilo získat dostatečný příspěvek na to, aby mohla cena klesnout o pět set korun. Podrobnosti v tiskové zprávě.

 

Aktualizace 18. 7. 17:10 HOD: Nad všestranností, či chcete-li military, převzal záštitu ministr obrany Martin Stropnický. Podrobnosti včetně harmonogramu najdete zde.

Aktualizace 16. 7. 9:00 HOD: Blížící se Mistrovství ČR ve všestrannosti bude čtyřdenním mítinkem, který do Pardubic přivede velké množství závodníků od dětí až po seniory. Právě pro ně, a také pro jejich doprovod, připravil Dostihový spolek a.s. i možnost pohodlného stravování. „Plná penze“ na celé čtyři dny bude stát necelou tisícovku. Podrobnosti o stravování se dozvíte v tiskové zprávě.

Aktualizace 13. 7. 15:00 HOD: Stavitelé musí připravit sedm tratí od soutěží pro děti až po soutěž nejvyšší (CNC2*). O tom, jak vznikají tratě a nové překážky pro terénní zkoušku, více asistent stavitele tratí Václav Žižka. Celý rozhovor si můžete přečíst zde.

Aktualizace 16. 6. 17:00 HOD: Stavitelem tratí pro nejvyšší soutěže bude MARCIN KONARSKI, dlouholetý člen polského týmu, účastník Mistrovství Evropy i třikrát nominovaný člen olympijského týmu. Dnes působí jako lektor a stavitel technicky zajímavých a náročných krosových tratí. Celý rozhovor.

 

Info k MČR ve všestrannosti 2016 pro jezdce na pony od komise všestrannosti:

žádáme rodiče nebo zástupce klubů, aby poslali informaci kdo plní nebo bude plnit ještě kvalifikaci na MČR a v jaké kategorii a zda údaje v seznamu jsou aktuální.

Pavel Vaněk  tel. 736 611 061
pavel.vanek@cesare.cz

 

SOUSTŘEDĚNÍ JEZDCŮ VŠESTRANNOSTI NA PONY PŘED MČR

Ve sváteční den 5. 7. 2016 připravuje komise všestrannosti pod vedením ing. Pavla Vaňka pro jezdce na PONY soustředění před MČR na crosové dráze v Pardubicích. Zájemci prosím přihlašte se pouze písemně na e-mail: pavel.vanek@cesare.cz a to nejpozději do 30.6. 2016.

Na základě přihlášek budou jezdci rozděleny do lotů po 2-3 podle počtu zúčastněných, zvlášť kategorií ZL a L pony. Účastnický poplatek je 500,-Kč na pokrytí nájmu dráhy a instruktora. Na základě objednávky pro vzdálenější dvojice je možné zajistit ustájení ze 4. na 5. 7. v ceně 200,- Kč / koně.

 

 

ČASOPIS JEZDECTVÍ JE MEDIÁLNÍM PARTNEREM DOSTIHOVÉHO ZÁVODIŠTĚ PARDUBICE

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.