Mladí koně se utkali na Ptýrově

Poslední kolo Českého šampionátu mladých koní se konalo dnes na Ptýrově a během dne odstartovalo ve třech soutěžích přes šedesát koní ve věku čtyři až sedm let. Tento den již definitivně rozhodl o tom, kdo bude moci startovat 25. - 26. 9. ve finále na Císařském ostrově.

Jako první startovali čtyřletí v soutěži stupně ZL bez rozeskakování, kde si mezi sedmnácti startujícími dokázalo poradit bez trestných bodů pouze šest dvojic. Byli mezi nimi: Marek Klus a Tenerife's Alegretto, Ing. Jiří Pařenica a Aquito, Roman Drahota s koňmi Capture a Cocobeach, Ladislav Arient a Lascala a konečně Zdeněk Hruška s Lukrecií.

Následně odstartovala soutěž L* pro pětileté, kde se nejlépe dařilo Janu Štětinovi na Rico-S. Těsně za ním se z druhého místa mohl radovat Petr Koželuh a Arven, třetí byl Pavel Vachutka s Corofinou.

Nejvyšší soutěž (S*) čítala největší počet startujících - zejména proto, že byla určena šesti i sedmiletým koním. Z celkem dvacetiosmi startujících dokázali pouze dva projít čistě základním kolem í rozeskakováním: Ilgor Yakusha na Dinarovi a druhý Jan Buben s koněm Iron 1. Třetím umístěným se pak stal se čtyřmi trestnými body v rozeskakování Jiří Ditl a Corint 3.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.