Obhájí Svobodová v Litomyšli?

Letošní ročník Českého skokového poháru se nezadržitelně blíží do svého finiše. V září nás čekají hned tři Velké ceny za sebou a pak napjatě očekávané Super Grand Prix, které od loňského roku po 19 letech nahradilo finále se střídáním koní. Jisté místo na startovní listině této prestižní akce mají vítězové jednotlivých kvalifikačních kol, které doplní jezdci s nejvyšším počtem bodů z žebříčku celého seriálu. A právě o tyto body se bude bojovat v neděli ve Velké ceně Litomyšle.

V průběžném žebříčku za vítězi na pátém místě figuruje nejlepší zatím nekvalifikovaná jezdkyně Tereza Svobodová se 35 body. Tato jezdkyně předvedla fantastickou jízdu před dvěma týdny ve Velké ceně Prahy, kde ji po bravurní a nejrychlejší jízdě od prvního místa dělila jen smolná chyba na poslední překážce. V Litomyšli se navíc Tereze Svobodové velmi dařilo v loni, kdy Velkou cenu Litomyšle v sedle koně Kleiner Lord vyhrála před Lucií Strnadlovou a Petrou Pařenicovou. Loňské vítězství by ráda obhájila, i proto má na startovní listině hned dvě své úspěšné klisny, April Z a Haranku. „Vítězství bych určitě ráda obhájila, i když to nebude lehké, konkurence je velká. Ale to mne právě pohání dopředu,“ dodává s úsměvem jezdkyně.

Celý závodní maraton začal již ve čtvrtek, na programu je během čtyř dní celkem 19 soutěží. O body do žebříčků svých soutěží budou bojovat i jezdci v seriálech soutěží Amateur Tour, Czech Junior Cup a U25. Velká cena Litomyšle láká tradičně účastníky ze západních i východních končin republiky, a to díky poloze na pomezí Čech i Moravy. Aktuálně provází Český skokový pohár v Litomyšli velmi příjemné zářijové počasí, povrch je po mírném čtvrtečním dešti skvěle připravený.

Celé dění je možné sledovat přímo na místě, případně prostřednictvím streamu na webu poháru www.ceskyskokovypohar.cz  a následně v záznamu i v televizním vysílání. V září je v kalendáři ještě Velká cena Ostravy 18. září a pak poslední zářijový víkend závěrečná Velká cena Martinic.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.