Parkurová Global Champions začíná evropské turné. Na řadě je Madrid

Od 13. do 15. května budou ti nejlepší parkuroví jezdci pokračovat ve svém tažení světovou sérií Global Champions. Čtvrté kolo bude hostit Španělsko v Clubu de Campo Villa de Madrid, kde tvoří tradičně skvělou kulisu tisíce diváků. I letos je čeká skvělá sportovní podívaná.

Po Dauhá, Miami Beach a Mexico City pokračuje prestižní parkurová série Global Champions čtvrtým mítinkem v Madridu. Od května do září proběhne celkem jedenáct evropských zastávek. Poté budou následovat New York s Rijádem a vše vyvrcholí v Praze.

Dvojnásobný vítěz letošní LGCT Grand Prix a současný lídr šampionátu Ludger Beerbaum z Německa si tentokrát dává přestávku. K 99 bodům v žebříčku tak v Madridu žádný další nepřidá. To je příležitost pro Ira Michaela Duffyho, který by se mohl ujmout vedoucí pozice. Aktuálně drží 92 bodů, k nimž za případnou výhru inkasuje dalších čtyřicet. V případě neúspěchu jej může předstihnout mladý Belgičan Gilles Thomas. Ten je aktuálně na třetím místě a zajisté se bude snažit pokračovat ve své neuvěřitelné formě z Mexika a Miami. 

Na dalších příčkách jsou již rozdíly minimální a pořadí se tak může velmi snadno míchat. Jen o bod méně než Thomas mají vítězka z Miami Katrin Eckermann a člen Prague Lions Pieter Devos. I oni míří se svými koňmi do Madridu a zabojují co největší bodový příděl. Nejinak tomu bude v případě Bena Mahera, jenž drží s 64 body šestou příčku. V TOP 10 jsou ještě Bart Bles, Chistian Kukuk, Denis Lynch a Edwina Tops-Alexander.

Místní fanoušci budou podporovat domácího hrdinu Eduarda Alvareze Aznara. Španělská hvězda, která již dříve stála na stupních vítězů v LGCT Grand Prix v Madridu, se letos představí v tomto seriálu poprvé. Sergio reprezentující týmové Global Champions League reprezentant Prague Lions jistě doufá, že se mu i letos povede získat zlatou vstupenku do závěrečné Velké ceny. Během té si vloni v listopadu vychutnával v libeňské O2 areně silnou podporu českých fanoušků. Z dřívějších vítězů LGCT Grand Prix Madridu nebudou chybět Marcus Ehning a Olivier Robert.

Hvězdných jmen je na seznamu účastníků celá řada. Harrie Smolders, Darragh Kenny, Denis Lynch, Pieter Devos, Bart Bles, Christian Kukuk, Tobias Meyer, Spencer Smith, Malin Baryard-Johnsson a Olivier Philippaerts. Pro příznivce parkurového skákání z České republiky je zajímavé jméno Briana Moggrea. V Global Champions dosud nestartoval, ale to se velmi brzy změní. Teprve jednadvacetiletý Američan má za sebou už několik triumfů 

z prestižních seniorských soutěží a v této sezoně se stal novou posilou Pražských lvů. Bude tak zajímavé sledovat, zda nastoupí již v pátek 13. května, kdy se od 18:00 hodin uskuteční první část dvoukolové soutěže Global Champions League. 

Druhé kolo GCL se jede v sobotu od 15:55 a vysílat jej budou s českým komentářem stanice Nova Sport 1 a Voyo.cz. Soutěž bude tradičně kvalifikací pro následnou Grand Prix. Její start je naplánován na 18:30 a živě ji nabídne pro změnu Eurosport, na Nově bude odvysílán záznam. Průběh celého mítinku samozřejmě nabízí prostřednictvím on-line přenosu GCTV.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.