Pojďte strávit víkend na Císařském ostrově!

Výborné sportovní zážitky slibuje finálový víkend na pražském Císařském ostrově. Kromě finále Českého drezurního poháru Chance a finále Českého šampionátu mladých koní se tu sejdou nejlepší seniorští i juniorští skokoví jezdci, aby bojovali o nejlepší umístění ve finále Českého skokového poháru a DJ Czech Junior Cupu. I když naše redakce bude u toho, chtěli bychom pozvat širokou veřejnost k návštěvě těchto vrcholných akcí. V sobotu je na programu S* a T*, v neděli stupňovaná obtížnost do 130 cm a obě finále, o jejichž účastnících se rozhodne v sobotu během XI. kola. Jaká je situace dva dny před závody?

Sobotní poslední kolo bude určitě zajímavé – jak píšeme v čerstvém Jezdectví, prozatímní vedoucí jezdec se bude snažit bodovat se zcela jiným koněm, než s jakými již bodoval. Do finále totiž může vzít jezdec pouze takového koně, s nímž během roku bodoval, tzn. umístil do 15. místa v T a do 12. místa v ST. To jsou ti nejlepší koně a jezdci nebo jejich majitelé (podle zkušenosti z minulých let) je nechtějí brát do finále, kde kůň absolvuje parkur se svým a dalšími třemi finálovými jezdci. Takovou dvojicí je třeba Rudolf Fiala s Cassini´s Sonem-T (Leon Blatná). Ten se chystá pouze na sobotní start v T a poté odjede domů. Nepřijedou ani jezdci Mustangu Lučina, kteří původně měli startovat na mistrovství mladých koní v Lanakenu. Tam nakonec neodjeli a Českou republiku bude reprezentovat pouze Zdeněk Hruška s Calatou a Natálie Roučková s Calistou-T. Z Mustangu přijede pouze junior a úřadující mistr republiky Jan Zwinger do DJ Cupu. Jak vidíte, finále je ještě otevřené, navíc v posledním finálovém kole je ke každému bodovému zisku připočítáno 5 bodů.
Juniorů se jistě sejde na startu velký počet. Sbírali také pečlivě body v soutěžích L, S a ST během celého roku a na každých závodech bylo dekorováno nejlepších pět. Nyní jich 20 nejlepších postoupí do nedělního finále na úrovni S, opět bude sponzorem seriálu Dance and Jump dekorováno opět nejlepších pět. Vloni zvítězila reprezentantka této stáje Barbora Tomanová, která má letos velmi dobrou formu, startuje i na stupních T a na mistrovství republiky ji porazil pouze výše zmíněný Jan Zwinger. Druhá v prozatímním pořadí je Nathalie Crnková, věkem juniorka, ovšem s velkými zkušenostmi mezi seniory a pátým místem na seniorském MČR. Očekává se tedy zajímavý boj mezi touto trojicí, ale na úrovni S jsou ve hře určitě i další jezdci a jezdkyně. Na minulé Velké ceně Prahy se například velmi dařilo Petře Skřivanové (4. m.) i jejímu dvojčeti Mirce, která vyhrála DJCJC. Startovat bude také šestá umístěná z GP Istanbul, držitelka zlata z týmové soutěže na MČR a vítězka stylové soutěže našeho časopisu Lucie Strnadlová.
Nejzajímavější by bylo, kdyby se do finále ČSP kvalifikovala i juniorka Barbora Tomanová, která vede DJCJC a v ČSP je zatím na 8. místě. Vzhledem k tomu, že 6 ze 7 prvních jezdců se do Prahy chystá, není to sice pravděpodobné, ale jezdecký sport je rozhodně i otázkou štěstí.
Jak vidíte, víkend slibuje zajímavou podívanou. Určitě stojí za to být osobně přítomen.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.