Pozvánka na vozatajské závody - CAI-A Nebanice

Je již několikaletou tradicí, že druhý víkend v červenci, letos konkrétně od 10. do 13.7.2008, patří druhým (kalendářně) velkým mezinárodním závodům spřežení, pořádaným v České republice – CAI-A Nebanice.

Vesnička Nebanice je kousek od Chebu a státních hranic s Německem, a tak je pro závody spřežení vyhledávaným místem německých vozatajů. Můžete se o tom přesvědčit i v níže uvedené startovní listině, kde jich najdete 22 a kde jsou tedy druhou nejpočetnější národní skupinou po zástupcích České republiky (25 přihlášených). Samozřejmě to ale není jen blízkostí hranic, ale i kvalitně připravenými závody  (od r.1999 nejvyšší kategorie CAI-A), které mají na „svědomí“ manželé Šimáčkovi, známí chovatelé především starokladrubských koní – běloušů.

Kromě tradiční soutěžní kategorie CAI-A 1,2,4 budou k vidění i poníci, kde jsou překvapivě početně zastoupena čtyřspřeží pony – šest spřežení. Celkem by se v Nebanicích mělo objevit ve všech kategoriích celkem 81 spřežení ze 13 států.

Pokud budeme ve startovní listině hledat nějaké zajímavosti, můžeme zůstat  u nás, v České republice. Jiří Nesvačil sen., Jiří Nesvačil jun., Radek Nesvačil a Jan Nesvačil – rodinný klan Nesvačilů bude zastoupený ve všech kategoriích „velkých“ koní a to je rarita nejen v českém vozatajském sportu. Určitě si tato zajímavost tedy zaslouží alespoň tuto krátkou zmínku a mohla by pro vás  být tou nejlepší pozvánkou na závody :-)


Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.