Prague Lions skončili v Mexiku devátí, stejnou příčku drží v celkovém pořadí po třech kolech GCL

O čtyři příčky si v sobotu polepšili členové týmu Prague Lions v druhé části soutěže Global Champions League v Mexico City, jež byla třetím kolem této série. Anna Kellnerová startovala s Catch Me If You Can OLD jen v rámci kvalifikace do Grand Prix.

V Mexico City vyvrcholila v sobotu 30. dubna dvoukolová soutěž Global Champions League. Do druhého části tentokrát nenastoupila Anna Kellnerová, která přenechala místo kolegovi Nielsovi Bruynseelsovi a s klisnou Catch Me If You Can OLD se zúčastnila soutěže pouze v rámci individuálního hodnocení. To bylo důležité především pro kvalifikaci do následující Grand Prix jednotlivců.

Dnešní parkur byl hodně technický a vysoký. Docela jsem byla překvapená, kolik bylo přede mnou čistých jízd. Vůbec mi to nepřišlo, že budou čisté jízdy přicházet tak často. Já jsem bohužel udělala chybu na áčku ve trojskoku, kde jsem nezpomalila dostatečně tělem a přišla trošičku rychleji. Ale na to, jak to byl technický parkur, tak se Catchie moc snažila a myslím si, že to odskákala, jak jen mohla,“ zhodnotila svoji jízdu Anna Kellnerová. Kromě čtyř bodů za jednu chybu inkasovala ještě další dva za překročení času. V celkovém hodnocení skončila osmatřicátá, což na postup do Grand Prix Mexico City Longines Global Champions Tour nestačilo. 

Do hlavní soutěže se díky velmi pěkným výkonům probojovali její kolegové z Prague Lions. Niels Bruynseels v sedle třináctiletého valacha Delux Van T & L dokončil s nulou. Pieter Devos sice podobně jako Kellnerová jednou chyboval, ale časový limit na čtrnáctileté klisně Claire Z stihl. Čtyři body mu tak k dalšímu pokračování do Velké ceny stačily. „Niels s Deluxem odskákali opravdu skvěle. Na to, že Delux tak velké závody na trávě ještě nikdy neabsolvoval, tak skákal fenomenálně. Pieter chyboval na oxerem s číslem devět, na který se najíždělo z docela zrádného oblouku v distanci. Ten nájezd nebyl jednoduchý, buď se jelo na krátkých devět cvalových skoků, nebo osm. Pieter měl v plánu jet na osm, ale pak to měl trochu víc z dálky, než myslel, že to bude. Z toho přišla ta chyba,“ popsala ještě v průběhu soutěže Anna Kellnerová. V konečném hodnocení se pražští lvi nakonec se umístili devátí. 

Kolem deváté příčky Prague Lions se zařadily celky, které po pátečním prvním kole brali čtyři nejlepší místa. Jezdci New York Empire se však museli spokojit s desátou příčkou výsledkové listiny poté, co Spencer Smith s klisnou Quibelle dojel s osmi body a Denis Lynch na valachovi Brooklyn Heigts přidal další čtyři. Součet časů měli 161,92, tedy téměř přesně o půl sekundy více než Prague Lions. 

Podobný osud čekal zástupce Shanghai Swans. Ti dokonce po prvním kole vedli, a proto nastupovali v sobotu až jako poslední. Jenže Christian Ahlmann na hřebci Solid Gold Z dvakrát chyboval a Katrin Eckermann s Calou Mandií přidala na úplný závěr ještě jednu chybu. Ve prospěch Šanghajských labutí hovořil součet časů 158,72, jenž je zařadil na osmou pozici. Kdyby však byl o dvě desetiny rychlejší, dělil by se tento tým o sedmé místo s Madrid in Motion. Ti by měli nejen stejné bodové skóre, ale i zcela totožný součet časů. 

Osm trestných bodů znamenalo umístění na čtvrtém až šestém místě pro družstva Berlin Eagles, Valkenswaar United a Miami Celtics. Z třetí příčky se radovali Cannes Stars, a to díky dvěma čistým jízdám Johnny Palse s valachem Charley a Jense Baackmanna na hřebci Nomanee. Nebýt páteční chyby Jense Baackmanna s klisnou Caprice, čas by hvězdám z Cannes stačil na stříbrný stupínek. Takto jej obsadili bezchybní St Tropez Pirates zastoupeni Michalem Penderem na valachovi HHS Calais a Danielem Deusserem, jenž startoval na klisně Killer Queen VDM. Od prvenství je dělily dvě sekundy a 32 setin. Hamburg Giants totiž taktéž nezatížili bodové konto ani jedním bodem. Po sečtení časů Barta Blese s Kriskras DV a Jura Vrielinga na Fiumicino van de Kalevallei vyšlo rovných 161 sekund. Několik týmů sice bylo rychlejších, ale ty udělaly pro změnu několik chyb. 

Hamburg Giants si tak v Mexico City připsali za výhru 30 bodů a po třech kolech Global Champions League jich mají 68, což je stejně, jako v případě Berlin Eagles. Zaujímají tak dvě nejvyšší pozice v tabulce s průběžným pořadím této série. Třetí jsou s 61 body Madrid in Motion, následují St Tropez Pirates, Stockholm Hearts, Shanghai Swans, Rome Gladiators, London Knights, Prague Lions a TOP 10 uzavírají Miami Celtics. 

Beerbaum letos podruhé vyhrál LGCT. Super GP v Praze pojede i Lynch

Naprosto struhující podívanou nabídlo rozeskakování sobotní Grand Prix, kam nastoupilo šest dvojic. Již druhé vítězství v letošní sérii Longines Global Champions Tour si v jeho závěru připsal Ludger Beerbaum. Zlatou vstupenku do Prahy tak získal druhý Denis Lynch.

Jako první do něj nastoupil Belgičan Gilles Thomas v sedle jedenáctileté klisny Luna van het Dennehof. Po jedné chybě v čase 46,49 sekundy neměl však příliš velké šance na pódiové umístění. Hned druhý startující Denis Lynch z Irska ukázal, že laťka se dá posunout výrazně výš. Zkráceným parkurem projel na třináctiletém valachovi Brooklyn Heights bez penalizace a časomíra mu v cíli ukázala hodnotu 44,56, čímž dostal ostatní soupeře pod tlak.

Druhým Belgičanem na startovní listině rozeskakování byl Pieter Devos, jenž v týmové Global Champions League startuje za tým Prague Lions. Držet palce mu do kiss and cry zóny přišel i jeho kolega z Pražských lvů Niels Bruynseels, jenž s Deluxem Van T & L v základní části soutěže jednou chyboval a skončil patnáctý. Devos s klisnou Claire Z bohužel shodil překážku na posledním skoku což se mu stalo osudným letos již poněkolikáté. Čtyři trestné body a čas 45,56 tak pro něj znamenaly. páté místo před šestým Gillesem Thomasem. 

Čtvrtý skončil Brit Ben Maher na hřebci Faltic HB. Ten také jednou chyboval, ale v cíli mu časomíra ukázala hodnotu 44,07. Šlo tak o nejrychlejší jízdu ze všech. Zbývající dvě dvojice již nezaznamenaly žádnou penalizaci, ale byly pomalejší. Ir Michael Duffy na valachovi Zilton Sl Z dokončil v čase 44,59, čímž se dostal o pouhé tři setiny za svého krajana Denise Lynche. Posledním, kdo mohl zamíchat pořadím, byl Němec Ludger Beerbaum na klisně Mile. Lynch tak již pomalu mohl začít slavit dílčí úspěch. Věděl totiž, že získá zlatou vstupenku do Super Grand Prix v Praze, kterou Beerbaum má již díky vítězství z prvního závodu v katarském Dauhá. Na opracovišti napjatě sledoval, jak si počíná jeho soupeř. Ten protnul cílovou čáru v čase 44,51 a o pět setin jej tak předstihl. 

Ludger Beerbaum si druhou výhrou upevnil svoji pozici v žebříčku Longines Global Champions Tour 2022, do něhož si za uplynulá tři kola zapsal už 99 bodů. Ve všech kolech bodoval i Michael Duffy, jenž má aktuálně 92 bodů. Třetí je pak Gilles Thomas s 66 body a čtvrtá se ztrátou jednoho bodu Katrin Eckermann. Ta vyhrála druhou letošní Grand Prix na Miami Beach a je tak jednou z kvalifikovaných do pražské Super Grand Prix. Uskuteční se v sobotu 19. listopadu během galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs v libeňské O2 areně.

Veškeré podrobnosti jsou na webu www.gcglobalchampions.com, informace o přípravách GC Prague Playoffs zájemci najdou na adrese www.pragueplayoffs.com.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.